Föreningar

Riksförbundet för sockerberoende

2007-09-12 02:03 #0 av: Kia

Då Riksförbundet för sockerberoende driver en ständig kamp för sin sak finner jag stor anledning att ge dom utrymme i en artikel. Besök gärna deras hemsida.

"Riksförbundet för sockerberoende (RSB) är främst till för dig som är sockerkänslig eller sockerberoende, men även för anhöriga och andra intressenter. Vi som jobbar i RSB är alla sockerberoende och i olika stadier av tillfrisknande. Tillsammans har vi stor erfarenhet av beroendesjukdomen.

Vi vill på det här sättet stödja andra i samma situation genom att sprida information om sockerberoende och vart man kan vända sig för att få hjälp. Vi vill också påverka politiker och sjukvård för att kunna få rätt vård och behandling. Vi har alla kämpat med att få hjälp genom sjukvården och det kan vara otroligt frustrerande.

Ett av RSB:s syften är att verka för att sockerberoende blir erkänt som ett sjukdomstillstånd. RSB menar att sockerberoende uppfyller de kriterier som finns för att ett tillstånd ska få kallas för sjukdom.

Nedanstående allmänna förutsättningar måste vara uppfyllda för att man ska definiera något som en sjukdom:

  1. Det ska finnas tydliga symptom som går att återfinna hos alla med sjukdomen

  2. Det bör finnas fysiska markörer som kan spåras med laboratorieprover

  3. Det ska finnas ett klart sjukdomsförlopp - olika stadier, sjukdomsutveckling, prognos

  4. Man bör kunna ange den direkta fysiska orsaken till sjukdomen.

Den sista punkten saknas vid flera tillstånd, som trots detta betraktas som sjukdomar - forskningen kanske så småningom kan få en klarare bild av orsakssammanhanget i dessa fall, men frånvaron av direkta fysiska orsaker blir ändå inte avgörande för definitionen."

Detta är ett direkt citat från deras hemsida http://www.sockerberoende.se/

 Gå gärna in och läs mer :) och framförallt bli gärna medlem :)

Relaterade länkar

Av: Kia

Datum för publicering

  • 2007-09-11
Anmäl
2007-09-20 21:54 #1 av: Sarah68

nu får jag väl på tasken..antagligen.

sockerberoendeförbundet är bra... men... jag gillar inte att de aktiva i styrelsen använder förbundet för att marknadsföra sina egna företag. det ser inte seriöst ut enl. min personliga mening.

Anmäl
2007-09-21 11:40 #2 av: Gronstedt

Gör de? Det har jag inte sett vid en hastig titt. Det ser ju definitivt inte bra ut i så fall.

Anmäl
2007-09-21 21:11 #3 av: Kia

#1 Inget jag känner till.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.