Tänkvärda texter

Sinnesro

2007-09-02 18:51 #0 av: Kia

Att söka sinnesro är en strävan som ibland kan vara oerhört tungt. Man vill ha det men det känns så långt borta vissa dagar.

Man vill komma till en punkt i livet där man är nöjd. Där man rett ut alla gamla troll och där man får en chans och luta sig tillbaka och kanske få lov att titta framåt istället för att ständigt bli påmind om allt gammalt man går runt och bär på.

Att reda ut allt gammalt är nog omöjligt då de flesta av oss har levt med våra beroenden i många många år och detta har naturligtvis gjort att mycket är skadat i vårt förflutna. Men om man kan få känna en uns av sinnesro tror jag att man kan känna ett lugn. Jag gillar sinnero bönen som används i många AA sällskap

"GE MIG SINNESRO

  ATT ACCEPTERA DET JAG INTE KAN FÖRÄNDRA

  MOD ATT FÖRÄNDRA DET JAG KAN

  OCH FÖRSTÅND ATT INSE SKILLNADEN"

 När man väl accepterat att man inte kan bli någon annan än den man är utan man måste acceptera sig själv att jag är jag då har man kommit långt i sin självkänsla.

För man kan förändra sina beteenden, det finns det många som gjort att det kan inte vara omöjligt. Men vågar man verkligen försöka leva något annat liv som man inte gjort tidigare. Kanske har man levt så länge med sitt beroende så när man lämnar det bakom sig är det en skrämmande värld som kommer fram. En värld man inte riktigt vet hur man ska hantera för man har inget att gömma sig bakom.

Sinnesro ett ord som är viktigt i sammanhanget när det gäller beroende.

/Kia

 • Av: Kia

  Datum för publicering

  • 2007-09-02
  Anmäl
  2007-09-02 19:55 #1 av: problembarn

  Ja, det förståndet saknas helt klart hos mig... Gråter

  Anmäl
  2008-07-24 18:20 #2 av: AnneN

  Har sett en längre version av sinnesrobönen någon stans men hittar den inte nu =/

  Någon som skulle kunna hjälpa mig att hitta den?

  /Mvh Anne
  ~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
  Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

  Anmäl
  2008-07-25 01:07 #3 av: Kia
  # 2 Gjorde en ny artikel på den :)
  Anmäl

  Bli medlem på iFokus

  För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.