Etikettlagar-politik-o-samhällsdebatt
Läst 4202 ggr
[Deltapower]
2015-07-15, 17:06

Är Cannabis farligt eller bra ?

Ser ju att diskussionens vågor går höga i vissa tidningar här i Sverige, det kan ni väl inte kunnat undgå. U-FOLD samt FMN driver ju en kampanj mot nån som kallar sig för avkriminalisera cannabis, som har en policy att cannabis ska släppas fri, för det har dom visst gjort i 24 delstater i USA Portugal, några länder i sydamerica  samt några länder till, dom säger att den är mindre farlig än sprit, och vill därför legalisera den. 

Och som slagträ har dom Obama som anser att det är en harmlös drog, många anser att det är en medicin, som ska användas av sjukvården, 

Vad anser ni. är det så ofarlig,  ska den kunnas användas som medicin,   finns dom som säger att det förmodligen "Världens bästa medicin" var är eran enfarenhet i den frågan ,  är det nånting som vi i Sverige också ska sälla oss till att ge cannabis till dom sjuka.  för det är ju inte bra om vi ger patienterna sånt som gör dom sjukare,  vad är er åsikt ?

Gronstedt
2015-07-15, 17:13
#1

Cannabis har många förträffliga egenskaper, både inom medicinen och på annat håll och det är fånigt att låta något slags moralpanik göra att man inte ens kan tänka på saken . 

Vi ska inte "ge cannabis till dom sjuka", däremot så snabbt som möjligt ta fram kontrollerade och kontrollerbara cannabisbaserade läkemedel åt dem som behöver det.

72mm
2015-07-15, 17:40
#2

Redigerat av Medarbetare. 72mm ställer nedanstående frågor och uppmanar till att ta reda på fakta kring dem:

  😕

  • Hur beroendeframkallande (medicinskt beroende) är THC jämfört med andra ämnen som t.ex. alkohol, nikotin, koffein, socker?  
  • Hur många dödsfall är orsakade av cannabis? Vilket är LD50-talet för THC? Kan man i praktiken överhuvudtaget överdosera?
  • Hur vanligt är det med psykoser i samband med bruk hos personer utan tidigare problem?
  • Eftersom 99.9% av alla landets missbrukare brukade alkohol innan de utvecklade ett beroende för andra droger varför talar man inte om alkohol som en "gateway"-drog?
  • Det är klarlagt att THC i stora mängder ger hjärnskador hos unga människor med hjärnor som fortfarande utvecklas. Finns det något som visar på bestående effekter hos vuxna, även vid riktigt tungt (miss-)bruk? Kommer dessa effekter isf ens i närheten av de negativa effekterna av rökning eller alkohol(miss)bruk?
  • Om man ser till de negativa effekterna av cannabis-bruk, vad kan härledas till verkningar av själva drogen och vad har i själva verket att göra med kriminaliseringen?

Börja med det där….

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Gronstedt
2015-07-15, 17:49
#3

#2: Jag har redigerat ditt inlägg. Dina frågeställningar är befogade och intressanta, dina formuleringar i inledningen passar inte in på den här sajten. Hoppas det är OK.

72mm
2015-07-15, 18:17
#4

#3 Visst. Det var bara personliga åsikter. Frågeställningarna är ju inte neutralt ställda utan ledande och speglar dessa åsikter. Kan iofs tycka att det viktiga i inlägget försvann. 😉

Friskt kopplat är hälften brunnet!

[Deltapower]
2015-07-15, 18:21
#5

Mina formuleringar i inledningen . vad menas med det . ? jag propagerar  inte för nått frisläppande utan jag tog upp det ur medicinsk synvinkel.  .  

Gronstedt  måste fråga dig en sak,  det du säger : så snabbt som möjligt ta fram kontrollerade och kontrollerbara cannabisbaserade läkemedel åt dem som behöver det.  hur snabbt är det ? dom har ju bara hållt på i ca: 45 år och har till dags dato fått fram 11 st mediciner som baseras på cannabis.

72mm
2015-07-15, 18:53
#6

#5 hehe, nej, det var väl troligen jag som råkade "propagera" lite för frisläppande 😉

Friskt kopplat är hälften brunnet!

[Deltapower]
2015-07-15, 19:06
#7

Om du ska få största medicinska effekt på cannabis/marijuana så ska den intas naturellt, antingen som olja eller äta den rå, för då tillgodogör du dej så gott som allt nyttigt som finns i växten, Jag brukar säga ."för om du röker så missbrukar du medicinen, så är det ju med alla mediciner, allt kan missbrukas även alkohol..

Vad jag vet så är alkoholism en sjukdom men dom har fått det genom ett felaktigt bruk. samma är det med cannabis. du ska äta den så klart trodde ni visste det. annars så går ju i stort sett allt upp i rök. så att säga, det är som att elda för kråkorna. effekten blir densamma, nästan lika me noll.. ca 80-90 % går upp i rök.    

Ni menar om man får mycket av nått så missbrukar du,  gäller även det vatten . Flera spädbarn har fått livshotande skador av mammans vattendrickande

http://www.aftonbladet.se/halsa/article10382710.ab

sen det här med hur beroendeframkallande en sak är, om det tvistar än dom lärde.

men vad jag vet så är det runt 9% som fastnar i ett missbruk på cannabis. och då talar jag om dom som missbrukar. "röker på" för effekten förstärks ca :60 gånger mer än om du hade intagit den naturellt. det är som att jämföra lättöl med starsprit på 100 % och säga att det är samma sak.

Vilket blir du fullare på lättöl eller 100 % sprit. ?

men kan ej svara hur utfallet blir om den tas som medicin. vet ej % satsen. då något sådant ej finns tillgängligt, j

Förutom datatekniker sedan mer än 30 år tillbaka så är min stora och enda hobby informationsteknik samt kunskapsinhämtning. jag slutade räkna när jag kom upp över 85.000 timmar, och det är en ca 4 år sedan och jag lägger ner ca 10 timmar per dag att lära mig nya kunskaper, från internet,  kunskap kan man inte få för mycket av..  Tillhör  nog dom få i Sverige som vet mycket om cannabis som nytto och medicinalväxt , har runt 15.000 timmar  i ämnet. så lite beläst är jag allt. inte hoppar jag in i ett getingbo utan kunskap. så dum är väl ingen. 🙂

på Alkohol så är det runt 15 % som blir beroende, men det finns väl inga positiva egenskaper förutom du blir full och tappar omdömmet.

på Heroin så är det ca : 23 % som fastnar i skiten.

och på cigaretter så är det ca 30 % som fastnar, varav jag är en av dom 30 % 

Jag samlar bara på fakta artiklar från kända ställen, som Pubmed. National Institutes of Health, Karolinska Institutet , The New England Journal of Medicine , osv .osv.

Denna länk från Karolinska Institutet är från 2006, i denna avhandling så talar dom om "Apotosis" som är lika med programmerad celldöd, = du säger åt cancercellen att begå självmord. och inga andra celler tar nån som helst skada, utan bara cancer cellen / celler som dör.  http://molpharm.aspetjournals.org/content/70/5/1612.abstract

och Alkohol är inte the gateway drug.

A Molecular Basis for Nicotine as a Gateway Drug
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMsa1405092

Why Nicotine is a Gateway Drug - National Institutes of Health
http://www.nih.gov/researchmatters/november2011/11212011nicotine.htm

Hitta på får nån annan göra. jag står för sanning, fast det kanske inte är populärt.

Beroende är en kronisk hjärnsjukdom och inte bara ett beteendeproblem relaterat till för mycket alkohol, narkotika, spel eller sex. Det är grunden i en ny definition av beroende skapad av ett amerikanskt läkarförbund med fokus på beroendesjukdomar.

Enligt den nya definitionen är beroende en primär sjukdom och alltså inte ett resultat av andra orsaker så som emotionella eller psykiatriska problem. Beroende anses även vara en kronisk sjukdom, vilket innebär att den måste behandlas under hela livet.  http://www.accentmagasin.se/politik/ny-definition-av-beroende-fran-amerikanskt-lakarforbund%c2%a0/

thenameless
2015-07-15, 20:33
#8

Alla droger är vanebildande och kan leda till att man prova starkare för att få en bättre "kick" Cannabis inte minst.Därför borde det fortsatt vara förbjudet.

I princip alla "positiva egenskaper som nyliberala  majjarökare påtalar går att efterlikna med syntetiska läkemedel.

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence....

[Deltapower]
2015-07-15, 20:34
#9

Jag anser att det är medicin, för den har ju varit medicin i nästan 4000 år, men den har varit förbjuden i ca 80 år. och för den som följt med i historien kan se att cannabis blev förbjuden för att den den konkurrerade nått enormt med industrin och hotade att göra Mellon bank samt stora aktörer som Dupon´t,  Monsanto, samt  randolph hearst, med fler. konkursmässiga., på 1930-talets USA

Så det var anledningen till att den förbjöds. dom skyllde på marijuanan. (det var då det namnet skapades för att vilseleda allmänheten.) men det var industrihampan dom ville åt. allt detta finns att läsa för den som är intresserad av historia, om vad som hände för ca 100 år sedan. jag har följt industrialismen från ca 1860 fram till våra dagar så jag har en rätt bra koll på vad som gör, att vi har en så enorm miljöförstöring som vi har nu..

jag vet nog nästan mer om miljöförstöringens orsaker än om cannabis,  ni vet väl om att kunskap är makt. se bara på FRA samt NSA, dom vill ju veta allt om oss, ju mer dom vet ju mer sattyg kan dom hitta på utan du vet om det.

För att svara 2 av: 72mm  på hans fråga om:  Hur många dödsfall är orsakade av cannabis? Vilket är LD50-talet för THC? Kan man i praktiken överhuvudtaget överdosera,

så vill jag bara svara..  vi vet ju alla att THC lagras i fettcellerna och kan sitta i upp till 6 veckor, innen det försvinner helt ur kroppen men att påstå att nån har dött av cannabis för att det fanns i blodet, betyder ju inte att dom dog av det. det blir ju så missvisande. ni som jag vet ju att ruset sitter i några timmar, så om killen blir överkörd eller omkommer i en olycka nån vecka senare, så betyder det ju inte att han dog av cannabis.  som vissa vill påstå.

Sen det här med dödlig dos. det så kallade LD 50 testet samt kan man i praktiken överhuvudtaget överdosera,  får du svar på denna sida. hoppas att denna sida räcker. finns ju fler sidor  som har samma information. så jag hoppas denna duger annars får du hojta , så gräver jag  fram nån annan från internet.  http://weknowhy.com/health/the-ld50-of-marijuana

[Deltapower]
2015-07-15, 22:18
#10

thenameless     Du sa ett sant ord där, men vad är en drog. ?

Alla droger är vanebildande,  du har så rätt , av dig 

men då är ju allt du gör till en vana,  vanebildande.

kaffe, som innehåller kodein dricker du för mycket så kan du dö, många gamla klarar ju sig inte utan kaffe., säg det till dom att det är en drog.

tar bara några exempel, vill ju inte fylla upp flera sidor. finns ju annat att prata om. än bara skadeverkningar. 

 http://www.expressen.se/sport/hockey/elitserien/ulf-dahlen-tvingades-uppsoka-sjukhus/

http://www.caffeineinformer.com/a-real-life-death-by-caffeine

http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/11129198/Risks-outweigh-benefits-of-painkiller-use-experts-say.html

Ni såg ju att nikotin var "the gateway drug" och eftersom den är så skadlig så bör den ju förbjudas. fråga bara mig jag har rökt i 49 år. och har ju inte långt kvar.. 

Samtidigt insjuknade 100 000 per år i rökrelaterade sjukdomar (Socialstyrelsen 2014). http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/andts/tobak/

Rökningen är den riskfaktor som står för den största andelen av den totala sjukdomsbördan. Rökningen dödar årligen cirka 6 600 människor i Sverige, skadar hundratusentals och kostar samhället minst 30 miljarder per år (Folkhälsomyndigheten, 2010).

En rökare har i genomsnitt åtta sjukdagar mer per år än en icke-rökare. Dessa sjukdagar tillsammans med de dagliga rökpauserna beräknas kosta arbetsgivaren i genomsnitt 45 000 kr per rökare och år

Såväl alkohol och narkotika som tobaksrökning förekom bland de 10 riskfaktorer som orsakade störst sjukdomsbörda i Sverige 2010. Tobaksrökning kom på fjärde plats, alkohol på åttonde och narkotika på tionde plats   http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2015/01/Alkohol-narkotika-och-tobaksrokning-ger-stor-del-av-sjukdomsbordan/

Samhällets kostnader för de skador alkoholen orsakar beräknas till 45 miljarder per år*. Till detta kommer det mänskliga lidandet vid alkoholproblem och alkoholrelaterade olyckor, som naturligtvis inte går att mäta i pengar.

http://www.theguardian.com/society/2014/oct/20/alcohol-rise-liver-disease-deaths

I 70 procent av fallen med misshandel på allmän plats är gärningspersonen berusad.

Dom säger ju att cannabis är inkörsporten till droger, samt att du blir dummare, får lägre IQ men inget av detta kunde vara mer felaktigt. det rätta svaret är "Tobak samt Alkohol. våra 2 vanligaste lagliga droger.

Att det var så illa hade jag inte trott,, men efter att ha läst flera nedstående artiklar så anser jag att vi bör tänka efter både en och två gånger nu, både innan vi dricker, och röker tobak När jag var liten så fick jag lära mig att alkohol löste fett.

Jag vet ju inte vilken lärare ni haft, men det borde ni veta och eftersom vår hjärna till stora delar består av fett, som ska smörja våra funktioner i kroppen geom att skicka rätt signaler från hjärnan.

Men vid kortslutning, av spritens verkningar som löser upp signalen. som gör att effekten blir en annan än den önskade, se bara varje lönehelg, fylla och slagsmål lite varstans. "Där spriten går in går vettet ut, man blir dummare av att dricka. sluta dricka.!

http://blog.sfgate.com/smellthetruth/2014/10/23/alcohol-lowers-iq-not-pot-new-study-concludes/

The study, which was carried out by researchers at the Karolinska Institutet in Sweden
http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinknews/11430179/Heavy-drinkers-have-the-lowest-IQs-study-claims.html

vi måste ju ta upp vara två vanligaste droger ,när du ändå nämner droger i ett större perspektiv.  gör vi inte det så är det ju att blunda för verkligheten. 

Dödsfall från receptbelagda mediciner överstiger nu dödsfall från illegala droger

Peter Gøtzsche är professor och forskningschef för det mycket respekterade och fristående Cochrane-institutet i Köpenhamn. När Cochrane institutet släpper en rapport som är positiv för läkemedelsindustrin publiceras den omedelbart i all media. Denna rapport tvärdog dock. (Och detta är en nyhet i sig.)

Antidepressiva, antipsykotika och bensodiazepiner dödar över en halv miljon människor årligen, motsvarande två jumbojet som kraschar – varje dag – året runt. Men inte nog med det, de orsakar femton (15) gånger fler självmord än vad som rapporteras. För att inte tala om alla biverkningarna, såsom mani, insomnia, nervositet, ångest och paranoia, psykos, fientlighet och eufori.

https://www.facebook.com/inthenowrt/videos/481008832049491/?fref=nf  klicka på HD nere i högra hörnet för bättre bild

Det finns mer att ta upp, hur många dör eller skadas av inte av  fler lagliga droger som skapar så mycket utanförskap, men om det hörs inte ett ord i debatten,och skador av ADHD medicinen som visst ger biverkningar. alla mediciner har nästen en eller flera biverkningar.

jag tycker vi klassar droger efter dess dödlighet. vi tar LD 50 testet som 72mm hänvisade till så blir det mest rättvist. 

håller du inte med mig thenameless   ? 

Även Svenska Röda korset har sålt cannabis en gång i tiden http://wiki.magiskamolekyler.org/images/8/8d/Maltos-cannabis.jpg

Gronstedt sa ju att : Cannabis har många förträffliga egenskaper, både inom medicinen och på annat håll och det är fånigt att låta något slags moralpanik göra att man inte ens kan tänka på saken . eller var det ironi, i så fall så var det inte roligt skämt. finns ju annat att skoja om,  detta är allvarligt.

Tänk på att jag har världen som arbetsfält när jag tar hem information , jag har tusentals medicinska artiklar från hela världen. visste ni att på USA:s registrerings och patentverk finns det nästan 4000 patent på cannabis medicinska egenskaper och det äldsta på cannabis är från 1942,

vill visa er fadern till all cannabisforskning som startade 1963

“cannabinoids may be involved in all human diseases.”
http://nocamels.com/2013/09/professor-raphael-mechoulam-the-father-of-marijuana-research-talks-to-nocamels-about-his-studies-and-breaking-the-law-in-the-name-of-science/

samt några artiklar från Israel

Israel som är världsledande i cannabis/marijuana forskningen ligger ljusår före många andra länder. i Israel så finns det en motsvarighet till vårt svenska fass fast i detta specifika fallet så handlar det om marijuana/cannabis istället
http://mercycenters.org/

http://www.leafscience.com/2014/04/16/israel-worlds-largest-medical-marijuana-program-video

PhD in Weed: Meet Israel’s cannabis scientist professor raphael mechoulam
Much of what we know about cannabinoids and medical marijuana stems from the groundbreaking work of this courtly Israeli.

http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/israel-and-palestine/130820/israel-cannabis-scientist-Raphael-Mechoulam-medical-marijuana

The World's First Metered-Dose Pharmaceutical Grade Medical Cannabis Inhaler
http://www.syqemedical.com/

[Deltapower]
2015-07-15, 22:26
#11

thenameless

så  då  vet du mer än mig i frågan om : I princip alla "positiva egenskaper som går att efterlikna med syntetiska läkemedel. kunde du ge mig e länk till ditt påstående. bara för ordninges skull. jag kör ju med öppna kort emot er. visar bara faktalänkar. så om ni påstår nånting så vill jag ju gärna kontrollera det, för ingen är ju bekänt av lögner. allra minst ni, för ni står väl för sanningen. visst har jag rätt i att ni är ärliga. ?

[Deltapower]
2015-07-15, 22:33
#12

Jag har gjort många inlägg på VK här i västerbotten , och dom kontrollerar då att allt är sant innan det läggs in för allmän beskådan. ni kan ju titta själv vad jag säger..  se om jag säger nått om att röka på eller om jag pratar om medicin..

http://www.vk.se/1323639/nordebo-bor-latta-droger-legaliseras-tank-efter-innan-ni-svarar

Ebolaa
2015-07-16, 00:30
#13

Finns både hälsofarliga egenskaper och biverkningar av cannabis, men det finns även många hälsoeffekter (eller vissa komponenter i plantan)och ett rus som många världen över gillar.

Jag skulle rösta för en avkriminalisering av alla droger i samhället, eller en legalisering av cannabis (återkommer till det nedan). En avkriminalisering av bruk av narkotika,vilket något som visat att dödliga utgångar av tungt drogbruk minskar. Däremot ökar bruket generellt då folk vågar testa när de inte är olagligt längre. En avkriminalisering skulle göra att polisen bara skulle rikta sitt arbete på de som langar droger, snarare än att bötfälla någon som sitter hemma och röker någon gång i månaden eller att kasta in heroinmissbrukare i fängelset, då de oftast fortsätter med missbruket så fort de kommer ut. Dessa resurser skulle sparas till missbruks- och beroendevård, något som i sin tur skulle leda till att fler skulle få det individuella stödet och vården de behöver….

Att göra cannabis lagligt skulle göra att de som brukar cannabis skulle slippa att gå till kriminella droghandlare, vilka förstås marknadsför de andra droger han eller hon har att sälja - det är ju trots allt deras "jobb". 

Av mina egna erfarenheter av cannabis ser jag att den har överlägset mer goda effekter än negativa, så länge du inte missbrukar det.. Jag är en erfaren cannabisrökare, så jag vet alla dess bieffekter och vissa är inte roliga, men det är en drog och sånt ska tas med ansvar och inte förrän hjärnan utvecklats färdigt (faktiskt vid 25). Men med vår kultur vet vi ju att folk är så mycket mer för att berusa sig än vad vi alla vill erkänna…

Jag önskar innerst inne en värld, där vi inte har droger alls, utan där vi kan vara öppna och kärleksfulla med varandra. Bara för att vi kan vara det. Vi behöver ingen öl eller sprit på krogen, skulle alla droger försvinna imorgon skulle världen bli så mycket bättre. Men den världen kommer vi aldrig få, tyvärr. Människor har genom alla tider berusat sig, det hör nog till vår nyfikenhet och rastlöshet..

Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

[Deltapower]
2015-07-16, 09:30
#14

 helt klart Ebolaa  vi måste vara realister,. jag håller med dig där.

*Men som sagt jag talar om medicin och ni om "Knark"  så där har vi skilda åsikter. 

Jg tänker på alla dom som lider för att dom inte får rätt medicin. när det inte finns nån, utan dom dör för vi har en såg felaktig politik om vad som är en drog. och som thenameless  säger : princip alla "positiva egenskaper som går att efterlikna med syntetiska läkemedel, 

Säg det till familjen Forselius. 

Såg en artikel i metros tidning om en liten grabb i Sverige med dravets syndrom. Läkarna vet knappt vad det är, vi blir ifrågasatta väldigt ofta när vi kommer in på sjukhuset säger familjen Forselius som bor i Forsa utanför Hudiksvall.

Överläkare Johan Lundgren, barnneurologiska enheten vid Skånes universitetssjukhus, håller med om att det är viktigt att informera om sjukdomen. några av de vanligaste epilepsimedicinerna är väldigt besvärande att ge vid den här sjukdomen.

De gör den epileptiska situationen sämre, säger han. förra året så dog det 6 barn i epilepsianfall i Sverige.  http://www.metro.se/nyheter/morris-3-lider-av-obotlig-sjukdom-vi-lever-minut-for-minut/EVHodC!Pqh8PMjpVzKSk/

nu i april så dog en till  http://www.sydsvenskan.se/sverige/6-aring-dog-pa-en-barnavdelning-i-lund/

för det fanns ingen medicin att tillgå, vissa gör dom bara sjukare, och inte som thenameless  sa att det finns medicin, så vem ska man lita på 

Läkarna som säger att det finns ingen medicin för just den sjukdomstypen.

Eller ska vi lita på  att thenameless har rätt. han kan ju få pris för sina upptäckter. "ironi"

här kan han läsa om om det är sant, det han påstår att  I princip alla "positiva egenskaper som går att efterlikna med syntetiska läkemedel.

 Is synthetic THC less effective than marijuana in its natural form?

http://weknowhy.com/health/synthetic-thc-and-natural-marijuana

står att läsa: Synthetic THC is the active ingredient in the pharmaceutical drugs Marinol and Cesamet, the only two FDA-approved synthetic cannabinoids.  Because it is legal in every state and not just in states that allow medical marijuana, pharmaceutical companies have made big money marketing these synthetics as alternatives to natural cannabis.  Even in states that have legalized medical marijuana it’s still a slippery slope, as the drug continues to be a federal crime. Furthermore, proponents of Marinol and Cesamet point out that these drugs are non-psychoactive which is preferred by many patients.  However, these drugs happen to be less effective than marijuana in its natural form.  While synthetic THC certainly should remain an option for patients who prefer a pill as opposed to smoking or other forms of taking natural marijuana, it’s our opinion that marijuana in its natural form should also be a viable, legal option for patients who have failed to respond to synthetics well. They simply lack the same therapeutic efficacy and the restriction of marijuana in its natural form denies many patients the relief they so desperately need.

förresten så svarade han inte på min fråga. utan du  hoppade upp  med tydligen mer kunskaper. det har jag inget emot, för då kan ni kanske lära er nånting.

vill visa en kort film från Australien, om just denna sjukdom, ni kanske lär er nånting, vad vet jag, allt beror på er egen förmåga att kunna ta in informationen på ett vettigt sätt och vad det handlar om.

http://sixtyminutes.ninemsn.com.au/stories/8883772/green-rush-the-push-to-legalise-medical-marijuana-for-aussie-children

 Ebolaa  Jag vill gärna veta vilka hälsofarliga egenskaper och biverkningar som canabis har, eftersom du tar upp det, vill jag och säkert fler vill veta allt det farliga i cannabis., för du måste ju ha fakta som bevisar det.  jag visar ju fakta på det jag påstår,  och då borde du också kunna visa det.  upp till bevis nu. ! 

men jag håller med dig i det du säger. : Jag önskar innerst inne en värld, där vi inte har droger alls, utan där vi kan vara öppna och kärleksfulla med varandra.

[Deltapower]
2015-07-16, 09:34
#15

Tänk vad världen vore bra om det inte fanns något krig eller fattigdom eller svält här i världen, eller som du säger droger, men du som jag vet ju att allt detta det är en "utopi" nånting som aldrig kommer ske, men man kan ju alltid drömma om en bättre framtid.

samma sak är det när vi eftersträvar noll döda i trafiken samt i drunkning, om vi ska göra samma sak där, som vi eftersträver noll döda i missbruk. så bör vi ju förbjuda allt som kan vara skadligt.

Men jag försöker vara realist och ser saker i ett större perspektiv än 99 % än vi Svenskar. för jag har så enormt med data , fakta artiklar. vetenskapliga dokumentärer ,även medicinska dokumentärer.

 jag har en stor encyclopedia som tar upp cannabis som medicin, från 1800-talet och framåt till våra dager. den är på ca 10 GB köpte den för många år sedan från en förläggare i USA.
Jag har över 600 GB med data , över 33.000 filer som tar upp cannabis i ett enormt större perspektiv än vad som finns tillgängligt i Sverige.

Och du säger att du är en erfaren cannabisrökare, men då missbrukar ju du medicinen. och det är ju inte rätt. för allt kan ju missbrukas, allt är ju fråga om kunskap, och har man inte det så läser man på, för det är lätt att komma ut på okänt vatten i frågan om cannabis.

jag ser det som medicin. vill du missbruka så är det väl din ensak så länge du inte drar ner andra i samma situation som du själv befinner dig i, men vad du gör ju din kropp är ju din ensak. vill du ta livet av dej . varsågod. gör det då.

valet är fritt, jag brukar säga "är skallen dum får kroppen lida" och det innefattar allt du gör från då du är liten tills du växer upp.

Du har väl sett artikeln från förra månaden i the guardian, där dom säger du blir smartare av att inta cannabis.

According to a new study, chemicals in marijuana can repair and stimulate the growth of brain cells and possibly make a person smarter. This revolutionary research can

possibly pave the way for a more pot friendly public. This study was published in the latest issue of the journal Neurochemistry International.

http://guardianlv.com/2015/06/marijuana-can-help-grow-neurons-and-make-a-person-smarter/

Är det därför som du har en mer nyanserad bild än thenameless och 72mm, för att du har missbrukat cannabis enligt min mening, men dom flesta som tar droger gör det i oförstånd. bara för att vi svenskar inte kan ta något eget ansvar när det gäller droger whatsoever så bör vi ju mota olle i grind och ta bort Alkoholen samt Tobak,nu när vi vet dess skadeverkningar.

Tänk var samhället skulle spara pengar samt va friska vi skulle bli, staten skulle spara närmare 100 miljarder/år. då hade vi ju råd att ge våra fattiga pensionärer, samt sjuka en bättre levnads standard. nu drar dom ju även in på sylten för att spara. är inte våra gamla värt mer ? dom som byggde upp Sverige när det begav sig. samt att vi hade kunnat göra så mycket mer om det bara fanns pengar    

Ni vet väl vad grafén är för nånting, om inte så är det det senaste i teknik,för er som är teknikintresserade kunde ju detta vara nånting som ni kommer att ha nytta av i framtiden.

Vi pratar om nanoteknologi, grafén är ca 200 gånger starkare än stål, men den kostar runt 2000 $ per gram att tillverka.

Kanadensisk forskning som visar superkondensatorer med elektroder tillverkade av hampabaserade koldioxid nanosheets(och den görs av industrihampan.) överträffar standard superkondensatorer med nästan 200%.

Grafen, ett kol nanomaterial, anses vara ett av de bästa materialen för supercapicitor elektroder. Grafen är emellertid dyrt att tillverka, kostar så mycket som 2000 $ per gram. forskare vid University of Alberta / Institutet för Nanotechnology (NINT) NEO, och Alberta förnyar-Technology Futures, ledda av kemi och materialteknik professor David Mitlin, som har utvecklat en process för att omvandla fiberhampa avfall, till en unik grafen liknande nanomaterial som överträffar grafen. som kan tillverkas för mindre än 500 $ per ton.

https://www.asme.org/engineering-topics/articles/energy/hemp-carbon-makes-supercapacitors-superfast

http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/nn400731g

https://mjevolution.wordpress.com/2014/10/28/hemp-is-on-its-way-to-your-car-battery-and-many-things-you-havent-yet-imagined/

[Deltapower]
2015-07-16, 09:38
#16

Det här med ”Droger” är ju en delikat fråga.. jag skulle vilja att det inte var kriminellt att ta en drog, för gör du det så har du ju problem, och då bör man ju inte straffas. som det görs idag.

När jag var ung på 70-talet, då fanns det faktiskt en något fungerande narkomanvård som hjälpte personerna ifråga, och inte nu som idag. ”Straffar” den sjuke” innan du kanske möjligen kan få lite hjälp av samhället, så ska du idag lagföras och straffas, för att du har ju tagit en så att säga en förbjuden ”Substans”

Jag vet vad jag talar om, för jag har också varit nere i träsket, på 70-talet, Amfetamin var min drog, men tagit mig ur det på egen hand, men det är inte många som har den styrkan. samt när jag slutade, så var det inte förbjudet som idag när dom ska lagföras, för att dom tagit en förbjuden substans, då ska du lagföras och betala dryga böter, ”Varför slå på dom som redan ligger” blir det bättre då. ?

Jag skulle vilja att det fanns hjälp att få för dom som har problem i samhället, oavsett problematik, inte blir det bättre att straffa folk.. Jag tycker inte heller om droger i nån större omfattning. men jag försöker vara realist och se saker ur ett större perspektiv.

Barn och ungdomar ska ju inte använda några droger överhuvudtaget, det borde väl vem som helst förstå..

Alla droger är ju mycket skadligare för dig när du är liten, än då du är vuxen.

Vi har ju satt upp reger på hur gammal man måste vara för att köpa alkohol samt tobak, det är ju av omtanke för att skydda våra yngre medborgare från att falla in i nått missbruk.

Samt vi värnar ju om vår pressfrihet, yttrandefrihet som ofta för med sig skada för dom drabbade, dom okunniga vet ju inte vad det handlar om när myndigheterna talar med kluven tunga.

Jag skulle vilja säga att tack vare att Flashback finns så, så får vi fler barn och ungdomar som testar nya okända ”Droger” som dom inte hade en aning om fanns, och vips så beställer dom nått råttgift på internet i hopp att dom ska bli påverkade. men effekten blir då nånting okänt.

 För Flashback är ju ett forum där många av dom yngre förmågorna i samhället samlas för att få ny så kallad drog information, och då är det inte nått vetenskpligt prat utan .. vilka droger som gör det eller det.(flum romantik skulle jag vilja säga) och så sitter dom och peppear varandra att testa nya droger., skulle vilja säga att Flashback främjar droganvändningen i sverige.

Syntetiska droger är ju rena giftet, såg nu senast i NSD i Norrbotten varmade dom för en ny dödsdrog, som ännu inte blivit narkotika klassad. och som nån har blandat ihop för att tjäna pengar… Ny dödsdrog skakar Norrbotten

http://nsd.se/nyheter/ny-dodsdrog-skakar-norrbotten-8907652.aspx

http://nsd.se/nyheter/lulea/fler-kommer-att-do-8907907.aspx

I vk:s tidning nu i juli 2015 så kan man läsa om "Livsfarlig drog i omlopp" 

http://www.vk.se/1486507/livsfarlig-drog-i-omlopp

Vi lär aldrig slippa dom här farliga nätdrogerna så länge som det är kriminellt att ta den mindre farliga drogen marijuana. Vi har nog bara sett början när det gäller så kallade ”Desigerdrugs” när ska detta elände sluta.!

[Deltapower]
2015-07-16, 09:41
#17

Det är varken olagligt att inneha eller odla opiumfröerna, som är i många fall ger ett mycket starkare beroende än den harmlösa cannabisen, som har så oändligt mycket mer medicinsk nytta som inte opium har.

samt innehåller alkoider
http://www.linnaeus.uu.se/online/lakemedel/opiumvallmo.html

Redigerat av moderator.

När man sysslar med växtsubstanser så talar man om naturprodukter, dvs de som finns naturligt i växten, och semisyntetiska derivat - halvfabrikat, i cannabis fall så är det syntetiska cannabioider = Spice

thenameless
2015-07-16, 11:16
#18

Ja du Deltapower engagerad får man väl säga att du är i ämnet iaf…. Får se hur länge det sitter i?

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence....

Gronstedt
2015-07-16, 11:30
#19

#5: Jag har ingen uppfattning om hur snabbt forskningen går, däremot är det tydligt att man inte prioriterat lansering av cannabisbaserade läkemedel.

#10: Man kan undra varför du plötsligt börjar prata om ironi kring mina uttalanden och befara att du utsätts för skämt. Kändes de plötsligt värre?

För övrigt undrar jag vad din målsättning är, om inte att propagera för att allt ska vara tillåtet för alla under alla omständigheter. Det har avlägsnat sig långt från din inledande frågeställning kring nyttan av vissa ämnen i vissa typer av cannabis. När du börjar länka till narkotikareklam på Flashback går du utanför ramarna för denna sida, så jag har tagit bort en del länkar i dina inlägg.

Ebolaa
2015-07-16, 12:08
#20

Orsaken till att jag har en så nyanserad bild av cannabis är för att jag har känt av både dess negativa och positiva egenskaper. Idag sker det mycket forskning om cannabisplantan och alla dess ämnen, som de i sin tur försöker ta fram ur plantan så att de positiva egenskaperna ska kunna appliceras på människor som kunde ha nytta av det. Det är i full gång och bara i ert grannland Finland så är det flera hundra som får Cannabis utskrivet av läkare….

Alla borde se denna dokumentär om Cannabis, en av de bästa dokumentärer jag någonsin sett också..  Den handlar om historien om cannabis - hur den kom att bli olaglig och hur kriminaliseringen av  drogen har satt käppar i hjulet för forskningen. Samt så går den igenom hur försäljninfgen fungerar och vad som är problemet. The Union heter dokumentären och det är den mest informativa om cannabis jag sett, väldigt intressant:  https://www.youtube.com/watch?v=wfxaJQVxSA4

Man VET med säkerhet att personer med MS får lindrigare symtom av cannabis, vissa "nervsyndrom" också. Personer med cancer och HIV får det utskrivet eftersom den ökar aptiten och minskar illamående. Cannabis är också det enda som lindrar en baksmälla efter alkohol, vet inget annat som gör det..

Problemet är dock att man blir hög av cannabis och det är många som inte vill hålla på röka cannabis för dess positiva effekter, det är därför forskningen är så viktig. Det finns cannabisläkemedel idag som gör att du slipper ruset och är då bara en ren medicin..

Jag är en av dem som definitivt har missbrukat cannabis, men jag är en beroendepersonlighet så skulle det varit amfetamin eller subutex jag testade under samma tid så hade jag missbrukat det med. Missbruk som missbruk.. Nåväl.. Idag röker jag cannabis ibland och de flesta av mina vänner är likadana. Men vi gör detta i hemlighet och har vissa "koder" vi använder eftersom det är olagligt, och vi riskerar att straffas och därefter bli av med jobb där man inte får ha narkotikadomar på sig. Så det är en risk jag gärna skulle slippa, en avkriminalaisering eller legalisering (med väldiga restriktioner) skulle jag absolut rösta ja för.

Cannabis gör människor lugna och mer till freds med sig själva, när jag inte rökt på länge och sedan röker igen känner jag mig som "hemma" och jag ser då mig som alldeles för smal och att jag duger som jag är. Ens självkänsla ökar helt enkelt. Men samtidigt så blir man hög och då kan man förstås inte köra bil eller vistas bland människor som inte accepterar det, så det blir så mycket "hysch hysch". Det suger..

Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

[Borttaget]
[Borttaget] 
2015-07-16, 12:54
#21

Inlägget är borttaget

Ebolaa
2015-07-16, 13:17
#22

#21 72mm: vi sitter i samma båt och är glad över ditt sällskap!

Angående kursiveringen "I princip alla "positiva egenskaper som nyliberala  majjarökare påtalar går att efterlikna med syntetiska läkemedel." Klart att man uttalar sig på ett sånt vis när man aldrig har rökt cannabis. Det här har personen hört i någon debatt eller liknande. Har aldrig ens hört något liknande. Nej cannabsirus går inte att efterlikna av något annat läkemedel. Det finns lugnande men de är lugnande på ett helt annat sätt.

Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

vallhund
2015-07-16, 13:23
#23

Håller helt med Gronstedt´s inlägg i denna fråga. Ämnet är intressant att diskutera, så länge man inte ägnar sig åt drogromantik.

#9 Länken går till en sida som propagerar för avkriminalisering vilket gör den mindre trovärdig än andra källor, speciellt om den innehåller faktafel. Valium är inte smärtstillande, det är en bensodiazepin  som innehåller diazepam  o saluförs som Stesolid (förutom Valium) här i Sverige.

#10 Peter Gøtzsche  ger jag inte mycket för efter att ha läst dessa trådar:
https://www.google.se/search?hl=sv&q=Peter%20G%C3%B8tzsche%20%20site:skepticism.ifokus.se&gws_rd=ssl 

Kaffe innehåller inte kodein, men väl koffein som är uppiggande o kan ge abstinens i form av huvudvärk, som i att man bara dricker kaffe på jobbet o aldrig hemma.

Läkemedel som innehåller kodein är  receptbelagda o kräver särskild receptblankett. De är hostdämpande o smärtlindrande eftersom de omvandlas till kroppseget morfin i kroppen, de ger också utslag som opiater på urinscreeningsprov samt blodprov.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

vallhund
2015-07-16, 13:30
#24

#21 Där gick du över gränsen, texten borttagen av Sajtvärd o skribenten tilldelas en varning.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Ebolaa
2015-07-16, 13:57
#25

Angående de hälsofarliga effekter kan jag börja med den vanligaste: rökningen.. Det är aldrig bra för lungorna att inhalera rök, och det är supervanligt att man blandar ut cannabisen med tobak vilket gör att du har lättare att utveckla mun-, hals- och lungcancer än andra. Detta kan dock undvikas om man äter cannabis istället eller använder en vaporizer som gör att det man "suger i sig" är såpass rent att det inte påverkar utvecklandet av cancern. Vaporizers är rätt vanligt bland de nya patienterna som börjar röka cannabis, så de slipper lära sig rulla joints eller hur man röker bong eller pipa..

Sen är det även hälsofarligt att röka cannabis i ung ålder, droger (samma sak med alkohol) ska användas av personer först efter 25, då hjärnan är färdigt utvecklad. Annars kan man riskera vissa avvikningar i hjärnan jag inte själv vet vad innebär.

Sedan har cannabis en rad effekter som är oönskade av den som röker, och dessa uppkommer vanligtvis i början när man börjar använda cannabis. Det kan vara hjärtrusningar, som inte är så trevliga. Har själv varit med om det en gång när jag först var väldigt full och sedan sent på efterfesten rökte en stor bong och mer eller mindre däckade direkt efter den. Jag vaknade sedan upp kanske 20-30 min senare och hade svårt att dra in djupa andetag för mitt hjärta slog helt extremt snabbt. Men jag visste att det "kan bli såhär" så jag lade mig ner och fokuserade på en lugn andning och somnade om… Denna hjärtrubbning kan förstås bli ett akutfall om man redan lider av hjärtproblem.. Så kan tänka mig att vissa personer inte skulle få cannabis utskrivet om de lider av hjärtproblem.

Cannabis ökar även blodtrycket, vilket kan vara hälsofarligt för vissa personer som redan har högt blodtryck..

Eftersom cannabis har psykoaktiva ämnen så blir man mer medveten om sig själv och andra vilket ibland framkallar ångest. Det hör väl till den vanligaste oönskade effekten av cannabis, som alla användare är vana med. Ångest kommer ofta i början av ruset och avtar sen.

Jag har rökt cannabis med väällidgt många människor och jag har märkt att vissa personer ska absolut inte ta cannabis, den lämpar sig bara inte för dem. Det handlar om personer som inte är riktigt säkra i sin identitet eller i sig själv, för man blir mer medveten om sina osäkerheter och det man har ångest över under cannabisruset. Så det kan vara jobbigt för vissa, de känner typ att de måste prata, att det blir jobbigt när alla blir tysta, för vanligtvis blir människor rätt tysta av cannabis då de kognitiva egenskaperna blir mer på högvarv. Så man blir lite mer inne i huvudet. Något som är typiskt för droger med psykoaktiva ämnen i sig.

Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

[Deltapower]
2015-07-16, 15:51
#26

Vem fan har pratat om  drogromantik, jo Vallhund, vars har han fått det ifrån. jag  har ju inte nämt det med ett ord vill ju bara att vi som är sjuka ska få rätt till bra medicin. är det för mycket begärt. jag vill ju bara bli frisk..!

sparka på.. Eboola samt thenameless, det är dom som pratar om drogromantik, "tända på" fy vad jag blir ledsen när jag hör sånt från dom som inte har en aning om vad det handlar om.

Eboola sitter och drog romantiserar  han sa.: Har själv varit med om det en gång när jag först var väldigt full och sedan sent på efterfesten rökte en stor bong och mer eller mindre däckade direkt efter den. Jag vaknade sedan upp kanske 20-30 min senare och hade svårt att dra in djupa andetag för mitt hjärta slog helt extremt snabbt . men då missbrukar ju du,  bör nog söka hjälp.

Är det för att ni/du har rökt sönder er hjärna som ni uttalar er på det sättet så bör ni ju söka hjälp. för det finns ju hjälp att få. gå bara och säg att ni vill bli kvitt drogerna, dom hjälper säkert till., det finns ju FMN eller RNS att tillgå ,fråga dom vetja. så slipper ni hamna djupare i "träsket, .

När dom inte satt sig i problemet på allvar. att dom har tänt på i många år betyder ju inte att dom kan mycket om drogen som medicin. det enda dom tänker på är att "tända på"

okey. jag är lite trött på grund av min stroke 2013 så jag tänker inte rikigt klart.  tar ingen medicin, sedan december 2013, får såna fruktansvärda biverkningar av medicinen som gör att jag vill ta livet av mig,  även jag kan ju ha fel ibland, ingen är väl ofelbar. jag har sån yrsel än så det är svårt att vara vaken längre stunder. så jag orkar inte käbbla med er mer. utan ni får ha det så bra.

Det är inte lönt att bränna nå krut om det inte ger nån effekt.

så därför så emigrerar jag i höst till ett varmare klimat där jag kan få hjälp mot min stroke. tycker det är förjävligt att jag måste flytta till ett annat land för att få hjälp mot min stroke.  det är lite därför som jag vill slå ett slag för dom som lider. men vad jag har sett hittils av er så talar ni bara om att "tända på" och då har man ju inte hört ett ord vad jag sagt. det är som att tala till väggen. det händer inget.

så jag anser att jag inte har nånting att tillföra gruppen då ni inte hör på vad jag säger utan det är drogromantik.  tända på som  Eboola samt thenameless förspråkar, tycker synd om er som har så lite "empati"    

det är ju för att ni har tunnelseénde när ni talar om "droger i största allmänhet.

Jag tar upp droger i ett större perspektiv, men det är ju för att jag besitter större kunskaper än  ni har, i frågan om cannabis, samt vet ju mycket om droger i största allmänhet, då jag har många av mina vänner som är döda , på grund av piller som förskrivs ut i parti och minut.,

Har några vänner som ligger som "Grönsaker, och väntar på att dö. för att dom blandade alkohol samt tabletter, inget illa ment med det. utan det är bara så.

sanningen är ju inte konstant. den är relativ, allt beror på vilken sida om planket du står. se bara på Israel där dom byggt en mur. men du får två olika svar, allt beroende på vilken  sida på planket du står. och sammat sak är det med "Droger i största allmänhet.

det är ju ett så ångestladdad ord "droger"samt att vi tar ju inte till oss nu forskning om vad som sker i vetenskapens tjänst när vi talar om hjälp till dom sjuka, och om jag inte tar upp droger/medicin i ett större perspektiv. så gör jag ju lika stort fel som er , som har fastnat på ordet "Droger och inte vill se sanningen i vitögat och göra det bästa av situationen.

------------------------------------------------------------------

Nedanstående är till eboola

Folk i allmänhet har fått det om bakfoten, dom/ni tror att det hjäper att röka på. vilken är förkasligt om du ska få nån läkande effekt, det som händer när du hettar upp marijuanan i över 180 % så omvandlas många bra signalsubstanser , du tappar mellan 70-80 % av dom hälsobringade egenskaperna som annars skulle ha botat dig bättre/snabbare om du hade tagit den naturellt.

Hämta hem kartan över alla olika större signalsubstans grupperna som finns i marijuanan, och vad dom har för effekt på oss människor. och vilken signalsubstans som gör nytta, på vilken kroppsdel den är gratis..  den är i pdf format,   Så kanske du lär dig nått.

http://www.green215.com/sites/all/files/education_articles/Cannabis%20Pie%20Chart%20Breakdown.pdf

Det finns 2 stora signalsubstanser som heter THC-a samt THC-v som omvandlas till ren THC vid upphettning som gör att THC förstärks 60 gånger mer än om du hade ätit den,

Det är som att jämföra lättöl som har idag 2,25 volymprocent alkohol emot 100 % sprit. 

EBOOLA  : Vilket blir du fullast på lättöl eller 100 % sprit.?

Som gör att du blir kraftigt påverkad,"Flummig " Stenad" i vanligt tal men då tappar du dom flesta medicinska egenskaperna.   

-------------------------------------------------------------
I USA så finns det en ny bok på bästsäjarlistan som heter ”Chasing the Scream” av Johann Hari,som ni bör läsa, han tar upp kriget mot drogerna dom sista 100 åren, och visar det i ett större perspektiv,

Del av förtexten kommer här. In his New York Times best-selling book Chasing the Scream,

It is now 100 years since drugs were first banned in the United States. On the eve of this centenary, journalist Johann Hari set off on an epic three-year, thirty-thousand-mile journey into the war on drugs. What he found is that more and more people all over the world are beginning to recognize three startling truths: Drugs are not what we think they are. Addiction is not what we think it is. And the drug war has very different motives to the ones we have seen on our TV screens for so long.
http://chasingthescream.com/

jag har köpt boken , mest för så att andra får lära sig lite av historien, allt det han berättar vet jag redan , inget nytt under solen för mig.

 Och du Grönberg jag har aldrig propagerat för frisläppande av droger.. är ni helt borta.. jag vill ju ha det till oss som är sjuka. vill ni droga får ni väl åka dit där det är lagligt.blanda inte äpplen och päron i samma korg och säger det är samma sak. men det är inte lätt att försvara sig när det sitter 5-6 st antagonister inte ser det, som jag ser det.

Det visar bara att ni har brist på kunskap när vi inte kan ta upp det som vuxna människor, utan det ska censureras så fort det inte passar. prata om demokrati.  

Så därför så ber jag att få tacka för mig , så hörs vi inte mer. trodde i min enfald att jag som vuxen kunde lära er nånting, med det är nog försent för er att få nya kunskaper.  och hoppas att ni får en fortsatt trevlig sommar med likasinnade.

 Det är svårt att ändra på en troendé som har sin väg utstakad redan.

Tydligen så har hjärntvätten ni utsatts för tagit mer än vad jag trodde.

Ni har aldrig hört talas om indoktrinering, sök bara efter edward bernays på google, titta gärna på några filmer, ni väljer själv, så kommer ni förstå hur vi har fått det samhället som vi har idag.

Vill ni inte söka så .. Propaganda (1928) by Edward Bernays  http://www.historyisaweapon.com/defcon1/bernprop.html  samt

https://www.youtube.com/watch?v=druOAHVKHCQ&list=PLeuQdkwzz1wM2cdbPrG-DU2IBbLEQJBaX

mig slipper ni se mer.

72mm
2015-07-16, 16:12
#27

#24 Jo det är klart att vi inte kan tillåta starka motsatta åsikter, då går man "över gränsen" och då kan man inte låta andra läsa. Förkastligt. Resultatet är den för iFokus så karakteristiska ankdammen. 

Dock lite talande att den enda som verkar veta något av egen erfarenhet håller med mig. 😎  

"#21 72mm: vi sitter i samma båt och är glad över ditt sällskap!"

Trevligt. Men tyvärr blir detta mitt  sista inlägg här. Jag brukar inte cannabis själv så jag har egentligen ingen anledning att lägga min tid att försöka omvända folk som är mer intresserade av att upprätthålla låg takhöjd, gränser och de gamla vanliga tröttsamma myterna om diverse droger. Hur en sajt om beroende kan odla idéen om det fina med att extra skuldbeläggning av (miss)brukare av vissa substanser genom kriminalisering av vad de stoppar i munnen skulle vara något bra är för mig helt ofattbart. 

Ha're!

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Gronstedt
2015-07-17, 09:33
#28

#27: Du har fullkomligt missförstått syftet med den här sidan och du vinner ingenting på att hitta på lögner om vad som skulle ha skrivits här eller vad sidan står för. Att du inte tillåts publicera drogromantik är inte det samma som att skuldbelägga missbrukare eller förorda kriminalisering. 

#26: Även du verkar ha problem med att förstå syftet med den här sidan och gör dig en smula löjlig när du genast skriker om censur för att dina drogreklamlänkar tagits bort. Att inte kunna föra en diskussion utan att dra fram det gamla kortet "ni kan uppenbarligen inte diskutera eftersom ni säger emot mig" är inte speciellt vuxet och en usel anledning att slinka bort ur en diskussion.

Både #26 och #27 andas osaklighet, hätskhet och argumentlöshet.  Det är tråkigt, eftersom det som sagt är ett intressant ämne som förtjänar att diskuteras.

Ebolaa
2015-07-17, 20:42
#29

#26 Ja, jag har redan "erkänt" att jag tidigare har missbrukat cannabis, men gör det inte längre. Jag är och har alltid varit en beroendepersonlighet vilket leder till att jag har lättare för att hamna i ett missbruk då jag tar någon substans än andra människor. Hjärtklappningen, som jag beskrev, har en person i Storbritannien dött av för ca ett halvår sedan, och han hade inga andra hjärtproblem. Så det räknas som det första dödsfallet av cannabis genom historien. Jag visste innan mitt "anfall" att man kunde få hjärtrusning, eftersom det är allmänt känt, så jag visste att det går över bara man inte får panik och fokuserar på att andas djupt och lugnt. Jag har bekanta som åkt till akuten, just för att de får panik men det är väldigt sällan ett akut anfall, det är obehagligt men det kan däremot bli akut om man redan har hjärtproblem. Jag har alltid läst på innan jag tagit en drog, jag har aldrig varit en vårdslös missbrukare. Ber om ursäkt för att jag gav dig en bild om hur jag är när jag missbrukar och när jag var inne i min förälskelsefas, men även en missbrukare lär sig av sina misstag och jag gjorde aldrig om det jag beskrev i inlägget.

#26 Synd att du ser ner på missbrukare och inte tror att jag vet vad jag pratar om bara för att jag tagit cannabis "på fel sätt", enligt dig. Jag är också väldigt påläst om Cannabis, men jag tror inte på att den är bra för alla människor eller att den bara har positiva egenskaper.  Det stämmer inte med verkligheten och jag har som sagt träffat många människor som inte kan eller borde röka cannabis (vissa envisas bara för att de tycker att det är häftigt eller för att deras kompisar gör det), och jag har, som jag tidigare skrivit, också vid ett flertalet tillfällen fått oönskade effekter av cannabis. Och detta beror på att det finns så sjukt många olika marijuana-strains, och variationer inom dessa strains samt olika combinationer av olika strains (säkert 500 000-1milj. olika plantor talar vi om), sen finns det även hasch av alla dess slag (som också dessa kan vara gjorda utav olika strains), samt icolator.  Och om du tror att cannabis bara är bra för hälsan och för människor så tyder det på att du antagligen inte rökt eller tagit cannabis längre än ca ett eller två år, och just nu befinner dig i förälskelsefasen, eller så har du inte tagit cannabis alls och bara läser allt positivt som finns att läsa "där ute". Sånt har jag själv aldrig gillat att läsa, för jag vet själv att den bilden de beskriver inte stämmer överens med verkligheten.

#26 Men grejen är den, att människor tar cannabis på "fel sätt" eftersom det är olagligt och kriminaliserat, vilket leder till att det är den svarta marknaden som styr utbudet och gör att människor lättare överdoserar eller får effekter de inte önskar på grund av väldigt starka droger eller droger som inte är det de utger sig för att vara. Det är ofta också väldigt farliga miljöer och många gånger mycket farliga människor du måste kontakta för att få köpa cannabis. Ofta säljer de också andra och tyngre droger som de förstås alltid berättar att de har för det är deras inkomst och så att du i framtiden förmodligen kommer testa eller köpa på grund av normaliseringsprocessen. Ni vet "ögat vänjer sig.." eller det som vi andra kallar för inkörsporten till tyngre droger.

#26 Det är därför jag  skulle rösta för en avkriminalisering av ALLA droger, eller en legalisering av cannabis. De länder som valt att avkriminalisera bruk av all narkotika leder till en mindre dödlighet bland de tunga missbrukarna, därför att de mer öppet kan söka hjälp när de inte riskerar att straffas för sina handlingar. Samtidigt gör en avkriminalisering att de människor som endast använder cannabis i rekreationellt syfte skulle kunna göra det öppet och slippa ljuga för sina nära och kära om att de ibland röker en joint. Cannabis brukas av alla samhällsklasser, vilket få är medvetna om. Och när de nära och kära får veta om det blir de alltid väldigt oroliga och tänker på heroinsprutor och dylikt, så det är bättre att ljuga för att de inte ska behöva oroa sig i onödan. En avkriminalisering av droger leder förstås till att fler människor testar eller brukar droger, men som sagt att dödligheten minskar..

#26 Vid en legalisering av cannabis kan staten beskatta försäljningen av drogen, "vanliga" människor (som jag och ni andra här) kan gå till en licenserad Coffe-shop, som har både har ätbara former, piller eller växter att välja emellan. En sådan försäljare kan beskriva egenskaperna i deras varor så att du själv kan bestämma vad du vill ha eller tror dig behöva. Och det staten i sin tur skulle tjäna på att beskatta försäljningen av cannabis skulle förstås gå till att behandla missbrukare eller personer med beroendeproblematik. En legalisering av cannabis skulle också sätta fart på forskningen, så att alla de postiva och läkande egenskaperna  cannabisplantan har kunde komma till användning..

#26 Vi vet också med erfarenhet av historien med alkohol att det inte fungerade att förbjuda den, och att missbruk är en del av det mänskliga beteendet, så droger kommer tyvärr aldrig försvinna från vårt samhälle. Det är ett faktum… Skulle alla droger, inklusive alkohol, försvinna skulle vi helt enkelt missbruka annat och fortfarande må lika dåligt över missbruk och beroendeproblematik. Cannabis är den enda drogen jag tar idag och helt i rekreationellt syfte, jag dricker bara  få svaga alkoholdrycker till fest, eftersom att jag inte gillar alkoholruset över huvudtaget. Jag blir helt sjuk i huvudet under gravt alkoholrus så det är inget för mig. Och gissa vad jobbigt det är att höra att- "drick nu", "guuud vad du e tråkig som inte dricker", "men kom igen nu, ta en shot", osv… Så, nej jag är inte fysiskt sjuk eller skulle få det utskrivet av en läkare, men det är den drogen jag föredrar och jag ser positiva fördelar med en avkriminalisering av alla droger eller en legalisering av cannabis, och förbuden gör bara sker och ting värre…

Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

Upp till toppen