Beroende

Missbrukarnas barn

2018-02-05 22:51 #0 av: Loris M

En artikel om att blivande förskollärare och lärare inte tycker att de har tillräckliga kunskaper om barns utsatthet vid föräldrarnas missbruk, efter sin utbildning. 

Vad är era upplevelser ni som känner till barn på förskolan/skolan som har missbrukande föräldrar? Har lärare visat förståelse för barnens situation och kunnat hantera det?

"Kommer mamma vara full när jag kommer hem från skolan? Blir det bråk i natt igen? Kommer pappa ihåg att jag ska ha med matsäck i morgon? Många barn bär på mycket mer än sin ryggsäck när de kliver in genom dörren till förskola eller skola. Att leva med en vuxen som dricker för mycket är oftast en väl dold hemlighet, men något som kan få stora konsekvenser för barnets mående, sociala relationer och inlärning.

Alla förskollärare och lärare inom grundskolan kommer att möta dessa barn. Tyvärr upplever blivande förskollärare och lärare att det finns stora brister i sin yrkesutbildning. Det visar två undersökningar som CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) har gjort, på uppdrag av IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis.

Våren 2017 frågade vi blivande förskollärare vad de får för utbildning i frågor kring barn som växer upp i familjer där det finns missbruksproblem.

Majoriteten svarar att de inte är förberedda på att hantera denna problematiken."

https://www.folkbladet.nu/2022216/vem-ser-missbrukarnas-barn

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-02-16 14:16 #1 av: vallhund

Blomma

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-02-20 07:20 #2 av: Farwuq

Bra, det behövs massor av information till de som möter våra barn och barnbarn.
Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2018-03-30 11:40 #3 av: taxarärbäst

min pappa är en alkoholist och lärarna brydde sig inte lite när jag gick i skolan så jag hoppas verkligen att det är annorlunda nu

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.