Etikettlagar-politik-o-samhällsdebatt
Läst 2290 ggr
vallhund
2014-01-08, 03:35

Beatrice Ask o det blå skåpet

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

vallhund
2014-01-08, 04:24
#1

http://www.metro.se/nyheter/nu-hitler-hanas-beatrice-ask/EVHnag!cRE9gxl1O7cA/

http://www.metro.se/nyheter/nu-skrattar-varlden-at-ask/EVHnag!Qb6hPdlon5wRc/

http://www.metro.se/kolumner/lisa-magnusson-beatrice-asks-okunnighet-ar-livsfarlig/EVHnag!jRKcgNJFRGyuI/

"Att inte säga förlåt är att säga att hon inte heller framöver tänker försöka sätta sig in i hur man bäst hjälper personer som lider av missbruk och beroende. Istället tänker hon upprätthålla den hårdföra och högst ovetenskapliga svenska linje som säger att man skall straffa de här personerna ut ur deras sjukdom. Den linjen är ödesdiger.

När Beatrice Ask i Ekots lördagsintervju för några år sedan tillfrågades om hur det kommer sig att Sverige har dubbelt så hög dödlighet bland narkomaner som EU:s genomsnitt så vidhöll hon att den svenska, straffande politiken är lyckad. ”Man måste mäta det här i betydligt bredare penseldrag än att bara titta på dödligheten”, sade hon. Under en av riksdagens frågestunder motiverade hon sig ytterligare med att “moral är viktigt”. Vad hon säger är alltså att hennes egna principer är viktigare än fakta, viktigare än människors liv.

Jag tror inte att Beatrice Ask är ond. Men okunnig är hon, och stolt, och den okunnigheten och stoltheten är livsfarlig när den paras med makt. Dumt och sorgligt, var namnet."

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Gronstedt
2014-01-08, 09:13
#2

Nåja, moral är viktigt och det ska vara straffbart att förse folk med knark när det inte är för medicinsk behandling. Men beroende personer behöver i första hand stöd och inte straff och beroende har inte med moral att göra. En balansgång som Sveriges drogpolitik inte klarat särskilt väl, kan man tycka.

Upp till toppen