Etikettnarkotikaberoende
Läst 1907 ggr
erkkidotter
2015-09-09, 17:05

Svampar

Hej ! Är det någon här som har erfarenhet av det här med svampar och hur det påverkar människor. Personlighets förändringar ? Om man kan hamna i psykos av dem ?. Hur kan man hjälpa den som håller på med detta ?

Tacksam för svar .

Gronstedt
2015-09-09, 17:15
#1

Det finns väldigt många olika svampar med olika verkan, och dessutom kan olika personer påverkas på olika sätt. Det bästa är om man vet exakt vad det är för svamp eller svampextrakt det handlar om. En del är sinnesförändrande och vissa kan medföra psykotiska tillstånd.

Ofta är det dock så att den som börjar med "svampar" har något slags romantiserad idé om att det är "coolt" eller "häftigt" med sinnesförändrande substanser och att man på det sättet skulle få kontakt med något slags "högre verklighet". Ett sätt att hjälpa den som har sådana idéer kan vara att försöka få dem att förstå att det de sysslar med är en verklighetsflykt och en fantasi - något för fegisar och inget som är "högre" eller "mer verkligt" än det man upplever i opåverkat tillstånd.

erkkidotter
2015-09-10, 12:23
#2

Du har rätt denna person tror verkligen att detta är den enda rätta verkligheten . Just för att de är sinnes förändrande hen kan inte förstå att detta kan vara en fara för psyket ser det som en medicin som alla andra. Ska ta reda exakt vilken svamp det är . Har aldrig själv testat några droger men har erfarenhet av missbrukare

Upp till toppen