Etikettalkoholberoende
Läst 41 ggr
Pyttelite
2021-01-01, 12:29

Allt fler söker hjälp för alkoholberoende

Under hösten har allt fler sökt hjälp för alkoholproblematik. Enligt Sara Johansson Mc Mahon, som är vårdchef på beroendeenheterna psykiatriska kliniken i Linköping har det skett en 30 procentig ökning, när det gäller centrala Östergötland. Centrala länsdelens upptagningsområde är Linköping, Kinda, Ydre och Åtvidaberg.

Från april till december 2020 jämfört med samma period 2019 har det skett en stor ökning, när det gäller antalet patienter som söker hjälp för sina alkoholproblem.

– På totalen och då tittar jag på patienter som har alkoholrelaterade diagnoser registrerade, ser vi att det är en trettio procentig ökning, säger Sara Johansson Mc Mahon.

Samtidigt har det även skett en lika stor ökning under samma period under 2018 till 2019.

– Det är en generell ökning, fler söker vård för alkoholproblem. Kulturen kring alkohol och hur vi dricker har förändrats genom åren, säger Sra Johansson Mc Mahon.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/allt-fler-soker-hjalp-for-alkoholproblem


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Under hösten har allt fler sökt hjälp för alkoholproblematik. Enligt Sara Johansson Mc Mahon, som är vårdchef på beroendeenheterna psykiatriska kliniken i Linköping har det skett en 30 procentig ökning, när det gäller centrala Östergötland. 
Draknästets_Reptiler
2021-01-03, 15:11
#1

Det är jättebra att folk faktiskt söker hjälp, hoppas bara att de blir hörda också, att de får hjälp.

VENI VIDI VICI

Upp till toppen