Annons:
Etikettvi-som-överäter
Läst 1569 ggr
elisabeth83
3/20/09, 6:37 PM

Dietister och ätstörningsvård

Jag har precis sökt ätstörningsvård igen. Jag är dock lite rädd för vad de ska säga om min lchf-kosthållning som jag inte tänker ändra på. Någon som har erfarenhet av hur de brukar ställa sig till detta på specialistkiliniker för ätstörningar?

Annons:
Skrivfeber
3/21/09, 9:55 PM
#1

Det är nog lite olika. Hade det gällt socker beroende, hade de inte sagt så mycket.

Men troligen kan jag tänka mig kan de tycka det är intressant, och vilja att du skriver ner allt du äter i en dagbok (göra lite forskning liksom). Är de bra och respektfulla, kan de jobba med den kosten, däremot kan de även tala om att det inte finns någon forskning på området med ätstörningar och lchf.

Men jag tror att det kommer gå bra. Du får gärna dela med dig när du varit där, och berätta. =)

elisabeth83
3/21/09, 11:07 PM
#2

Ska jag göra. Vet ju bara sen tidigare att de säger att man ska äta lite av allt. Men, jag hoppas att de respekterar mitt beslut… annars får jag väl erbjuda mig att testa både lchf och kostcirkel så kommer de nog förstå vad kolhydraterna ställer till med för mej.

Ska på bedömningssamtal nästa vecka så jag e lite nervös, man känner sej alltid extra knäpp å konstig när man tvingas berätta om allt på en gång…

[Beavis]
3/22/09, 3:42 AM
#3

Är de okunniga om lchf och du söker vård pga undervikt kan de ju instinktivt tycka det är bra pga den höga fetthalten i kosten. Annars kommer de säkert vara skeptiska som så många andra i den branshen.

Lycka till

Gronstedt
3/22/09, 1:14 PM
#4

Det är väldigt olika vad dietister tycker. En del är intresserade, en del är kunniga en del är fördömande. Hoppas du träffar en som är är öppen och förståndig!

elisabeth83
3/22/09, 3:12 PM
#5

Jag har normal vikt men hoppas att de ändå kan se att kosten är bra för mig. Hoppas på den där öppna och förståndiga som Gronstedt nämnde :)

Upp till toppen
Annons: