Etikettvi-som-är-anhöriga
Läst 2226 ggr
misspappis
2009-05-04, 23:06

hjärtat som tegelsten

varför  blir man så här???jag känner mig blockerad??huset vi bor är hans enskild egendom,,,

jag vantrivs att leva i det här huset,,,tack ni som svarade i mitt senaste inlägg. jag känner då att det finns allafall människor som förstår mig.!!För det gör inte han,,,,Rynkar på näsan

psykiskt känner jag mig nervkrak just nu,,,tänk  vad den där alkoholen kan göra människan???att man låter det ske??

Skrikandes

Gronstedt
2009-05-05, 09:47
#1

Hej igen, vännen!

Även om huset är hans enskilda egendom, kan det finnas andra rättigheter och skyldigheter som påverkar. Det kan en samtalskontakt kanske hjälpa dig att reda ut.  Det juridiska kan vara en djungel, speciellt när ni har barn tillsammans.

Att man låter det ske, säger du. Ja du, det är konstigt. Vi som själva är beroende men nu håller oss "nyktra" (inom citattecken för att det finns olika beroenden), vi förstår knappt själva varför vi var som vi var. Eller snarare, vi förstår, men det är nästan omöjligt att förklara.

Men en sak är viktig att komma ihåg: Beroendet av alkohol och egenskapen att vara en hemma-Hitler hänger inte nödvändigtvis ihop! En del människor är beroende av att dominera och dj*vlas, de får sina kickar på det sättet. Sedan kan de vara alkoholister eller inte. Kanske att alkoholen eller andra droger hjälper dem att lätta på sitt sociala samvete så att de kan släppa fram den sidan som är beroende av att vara elak. Men det finns många alkoholister/knarkare/andra beroende som INTE har det där dominansbehovet. Manipulerande, opålitliga, falska ja, men inte misshandlande.

Jag tror att den klassiska hustrumisshandlande mannen har ett annat slags beroende, som existerar fritt från eventuell alkoholism. Det är inte alls säkert att han blir "snäll" bara han slutar dricka.

kerstinjo
2009-05-05, 10:53
#2

En alkoholist hjärna är totalt omtöcknad av alkoholen och kung Alkohol är en otroligt stark fiende, som gör de hemskaste saker med människan.

Men det är inget som du ska acceptera. Att huset står på honom är inget som ska stoppa dig. Han kanske är medveten om att huset utgör en "flytt-spärr" för dig och troligt är att han utnyttjar det.

 Kommunerna brukar ha budgetrådgivare som kan det mesta. En kontakt värd att ta. Annars finns soc som också kan vara duktiga på detta.

För så här kan du inte ha det. Du är värd ett bättre liv och ett bra liv utan allt som alkoholen för med sig. Både du och ert barn far otroligt illa av det här och hos barnet kan det sätta djupa spår, jag vet.

Och ett hus är inte hela världen och ett bra liv är mycket, mycket mera värt än alla hus som finns.

Lycka till och fortsätt att skriv här. Du är så välkommen med alla dina tankar!

 Kerstin 

 

Kia
Kia 
2009-05-07, 01:02
#3

Skickar styrkekramar till dig….

/Kram Kia

misspappis
2009-05-25, 23:50
#4

Tack alla snällä människor ….jag får styrka av eran svar….

många kramar till er alla!!!!

kerstinjo
2009-05-26, 01:17
#5

Tack själv, för att du delar med dig!

 Kerstin 

 

Kia
Kia 
2009-05-28, 02:08
#6

Ja, alkoholen kan ställa till det men det är fortfarande en sjukdom och det får man inte glömma i sammanhanget. Men det är inte du som ska göra honom frisk den biten måste han själva komma på så är det ju. Din medvetenhet är väldigt bra och att du säger ifrån speciellt till dig själv att detta är inte ok.

Han har en sjukdom och det är hans hjärna som inte fungerar men det går att lindra sjukdomen med hjälp av de rätta verktygen men jag tror stenhårt på att innan man själva erkänt att man faktiskt har en problematik så tar det tid innan man kan starta en tillfrisknande process. Det är svårt att se sjukdomen när man lever mitt i den med någon annan. För man känner bara att skärp dig, ta dig i kragen men som någon då sa (tror det var Bitten) att ska man ut och köpa kragar då för det fungerar inte så. Hjärnan är så dimig att jag undrar om jag ens i mitt missbruk använde den.

Du har en enorm styrka i detta och jag tycker att du även i andra inlägg har en stark attityd mot detta och det tycker jag är bra att du inte vill vara medberoende mer.

Tack säger jag med att du delar med dig.

Kram Kia

misspappis
2009-07-02, 23:55
#7

Tack alla. jag har faktiskt gått  till en kbt-terapeut nu två månader. och det har hjälpt mig o fått styrka i mig…psykiskt har jag redan flyttat, väntar bara att jag blir ännu starkare,,,,kbt är specialiserad för medberoende, och hon känns som guds hjälp till mig o dottern….jag kommer att flytta men inte än,,,,,

sannixan
2009-07-03, 02:36
#8

nej du ska inte vara medberoende.jag var det ett halvår o det är inget kul jag vet ju hur det är vara  aktiv alkohist…hjärnan är avstäng man tar inte hänsyn till nån.nej du är värd ett bättre liv.jag stöttar dej till 100 procent.som sagts tidigare här så kan inte lycka mätas i hus eller pengar.jag som nyker alkoholist nu beblandar mej icke med aktiva.jag är hellre ensam och lycklig med en inre frid.

Upp till toppen