Etikettberoende
Läst 1528 ggr
Ceylan
2009-07-28, 12:34

Beroende av Tradolan

Jag har varit med om det värsta i mitt liv. Och det va när jag märkte att jag blivit beroende av Tradolan. Innan allt började va jag en levnadsglad tjej med en son 6 år och en dotter 1 år. Jag fick denna medecinen i samband med ryggproblem. När jag blev beroende sökte jag hjälp direkt. Fick hjälp med nedtrappning flera gånger om, men klarade det inte på egen hand. Nu efter 7 år är jag äntligen FRI. Men gud så många turer det har varit. Jag skrev in mig och mina barn (hann få en flicka till) på ett mamma-barn behandlingshem och det va det bästa jag gjort.

Jag gick igenom en långsam men dock tuff nedtrappning samtidigt som jag fick terapi och gruppterapi och mycket mer. I nov förra året åt jag min sista tablett och nu har jag äntligen fått smak på livet igen. Är fortfarande inskriven men bor i min egna fina lägenhet och sköter mig själv. Har fortfarande terapi och stöd från behandlingshemet.

Jag vill med detta inlägg stötta er alla som har samma eller liknande missbruks problem. Ni kan ställa frågor, skriva till mig mm. Jag kan ge tips och råd.

Det går att bli av med skiten!! Jag lovar.

Massor med kramar

Kia
Kia 
2009-07-28, 13:47
#1

Hej Ceylan.. Tack för du delar med dig av dina erfarenheter. Jag tror också det går att bli av med det. Men det tar tid men det gör inget för det är så bra när man väl är där. Sen tror jag man måste vara vaksam när man är beroende. Vi hade en lång tråd om just Tradolan lägger länken här. Kanske vill du dela med dig något där .

Äsch det fungerade inte jag puttar upp tråden istället….

Kram Kia

Porklash
2009-07-28, 14:41
#2

Tackar för den positiva historien! Alltid lika roligt att höra när det går bra!

Här försökte jag skriva nåt om just det att det kan ta sån tid att sluta men min formulator i huvudet vil inte fungera så jag "sparar" på det.

pEr

Gronstedt
2009-07-28, 14:42
#3

Formulator var ett bra ord  Tungan ute. Min tjyvstannar också ibland.

Ceylan
2009-07-28, 16:34
#4

Det är viktigt att kunna formulera sig på ett bra sätt, men det kan oxå vara otroligt jobbigt. För mig spelar det ingen roll alls. Jag berättar gärna min historia om och om igen. Bara den tillför ER någontin, för det är liksom min poäng med detta. Jag vill så gärna hjälpa alla andra förvirrade, ångestfyllda, oroliga och kämpande människor.

Ta väl hand om er

Emma

Kia
Kia 
2009-07-28, 18:10
#5

Emma, det är verkligen en positiv inställning att vilja tillföra till andra. Det tror jag är en stor del av vårt tillfriskand för samtidigt som man hjälper andra får man också hjälp själv. Ofta kan jag känna när någon sponsie (de jag sponsrar i 12 stegsprogrammet) att jag får så mycket tillbaka av dom. För de berättar ju bara min historia om och om igen som om de vet allt om mig *ler*… Vi är så lika på något sätt.

Sen tror jag att jag blir väldigt påmind om hur det kan vara och det är nyttigt för mig.

/Kia

Upp till toppen