Etikettberoende
Läst 7594 ggr
ajajaj
2009-11-10, 16:24

sub

hej. jag förstår dig verkligen. har  själv vart på så mycket skit som du skriver om men vart ren ett tag tills jagg hitta 2 suboxne hemma. så bull. folk tror säkert att hur fan kan man må dåligt av 2 st bara  men det kan man när man dratt ut på det. har kämpat som en åsna o kämpar som en åsna. har allt jag kan tänka  som e positivt här i livet. har till o med flyttat för att komma bort. nu vill jag bara må helt bra igen o inte vara beroenda av nåt mer, har riktigt fått nog av det skit livet men när jag blir dålig då blir jag dålig spelar ingen roll hur lite jag tatt. va en sån idiot som gjorde så igen bara för jag hade hemma 2 st. nu får jag betala igen. har  dåligt immunförsvar o blir dålig på ingenting. det e sjukt.

[Beavis]
2009-11-10, 20:06
#1

Hej tråkigt att du inte kunde stå emot suget när du hittade dem.

Bara att börja om ifrån början igen… Släng skiten du har och försk sova bort den första abstinensen. Har du det jpbbigt så vänd dig hit sä ska vi ge dig vårt stöd och de tips vi kan,

Lycka till

ajajaj
2009-11-10, 20:53
#2

tack att du e så snäll o skriver stöttande

[Beavis]
2009-11-11, 00:16
#3

Så lite så… kämpa på och kom ihåg det blir lättare med tiden men först blir det värre som du vet…. bara att stå ut denförsta dagarna/veckorna hur ont det än gör så tänk på att livet som pundare är mycket värre….

Kia
Kia 
2009-11-11, 00:28
#4

Det är tufft att stå emot. Vår sjukdom är falsk stark och väldigt listig och hittar vägar hela tiden för att få sin rätt och få oss till att använda men det gäller verkligen att ha verktyg då. Ett av verktygen använder du ju faktiskt redan nu. Du berättar och pratar om det och det är en bra bit in på rätt väg kan iallafall jag känna.

Skickar styrka till dig

/Kia

vickevire
2009-11-11, 01:58
#5

Ursäkta men nu måste jag bara få fråga… är det inte just för att INTE vara pundare som Sub finns??? Eller ser ni ner på alkoholister som tar Antabus oxå??? Jag tackar Gud för att sub finns, annars hade jag för längesen varit död genom att knäcka levern med Citodon, OxyContin och andra opiater…. däremot har jag ALDRIG rört heroin! För att inte tala om hur min värk hade varit… tack vare subben kan jag fungera, leva och tom. arbeta igen!!! Dessvärre har jag inte fått "tummen ur" att ansöka till pogrammet (mest därför att jag är så rädd för att få nej…) så jag får köpa mit sub illegalt, vilket tar knäcken på min ekonomi istället :((( Jag bara ser fram emot den dag då jag kan få mitt sub på ett legal sätt varje dag…..

Ja, jag vet att sub ses som en "ersättningsdrog" men en del MÅSTE ha just deta för att klara av att leva! Såg TV-nyheterna för ett par veckor sedan, där vissa tom. får Metadon mot sin värk, och det funkar perfekt, precis som jag har dom fått livet tillbaks, och kan tom. arbeta igen! Så sluta se ner på oss faktiskt varken KAN eller VILL sluta, därför att vi har fått livskvalitén tillbaks tack vare Subutexen!

Gronstedt
2009-11-11, 11:58
#6

Hej vickevire!

Tro aldrig, aldrig att vi här på beroenden ser ner på någon som har ett beroende! Hur skulle vi kunna det? INGEN som har utstått skammen att rota fram slängd mat ur soporna och äta den, fast man är så mätt att man håller på att spy, kan se ned på någon som är beroende.

Subutex är bra på många sätt NÄR DE BEHÖVS. Men tyvärr använder en del det som narkotika, fast de aldrig egentligen har behövt det, och en del blir fast i primärt subutex-missbruk. Vården är inte alltid så bra på att se hur lindring kan slå över i beroende, antingen det är fråga om smärtlindring eller avvänjning.

Tråkigt att du inte kan få läkemedel du behöver genom vården! Om man köper illegalt är risken som du säger stor både att man knäcker ekonomin och att man kan råka illa ut på andra sätt. Inte minst för att man inte har någon att prata med om sitt bruk.

[Beavis]
2009-11-11, 15:37
#7

#5 Som föregående säger. Vi/jag ser inte ner på de som använder Subutex eller metadon vad det nu må vara för att kunna fungera utan diverse andra droger. men som ajajaj skriver så kan man även Missbruka Subutex intravenöst för en trevlig kick. kanske även metadon? jag har ingen personlig erfarenhet av någon av dem. Och så länge man tar dem för att kunna fungera i samhället i piller /dryckes form och det fungerar är väll allt bra. Tråkigt att du inte har fått hjälp inom vården men jag tycker du ska samla kraft och prata om sub/metadon med din läkare. För du behöver läkarinsyn i din medicinering. Med deras stöd kan du kanske på sikt bli helt drogfri? Gör ett försök vi stödjer dig så gott vi kan.

vickevire
2009-11-11, 19:09
#8

Tack för era svar, och förlåt om jag lät lite "bitsk"! Era svar hjälpte mej en bra bit på vägen att ta mej i kragen och söka vård! För jag förstår ju att jag måste söka själv, hjälpen söker inte upp mej :)Det jag är rädd för är att jag ska tvingas sluta direkt, dvs att jag inte får möjlighet att trappa ner! Givetvis förstår jag att jag nån gång mäste sluta, men som sagt, jag är livrädd att dom bara ska tvinga mej att bryta…. Fast så gör dom förhoppningsvis inte, jag målar väl fan på väggen i vanlig ordning… Eftersom jag missbrukat opiater under många år så förstår dom förhoppningsvis att jag behöver lång ttid att ta mej ur beroendet, inte minst tack vare värken, som jag förmodar kommer att bli totalt olidlig annars… Jag hoppas detta kommer att gå bra…uff…

Kram på er!

[Beavis]
2009-11-11, 23:59
#9

Jag förstår din oro och många med dig oavsett vad det gäller vill "trappa ner" Jag är inte säker på att det verkligen är rätt sätt att gå??

Mewn alla efter tycke och smak antar jag men  fundera på  detta: Om det går att trappa ner på Subutex heron eller amfetamin för att sen sluta. Hade du inte redan gjort detförlängesen då? och andra med dig?

Jag tror personligen du måste stå ditt kast och ta den smärtan de dagar det tar för giftet att försvinna ur kroppen om du någonsin ska bli ren?. Mycket bra och starkt av dig att söka hjälp i alla fall. Fortsätt så och var inte rädd att ta emot den nu. Sluta fly ifrån dig själv. Kram

vickevire
2009-11-12, 00:17
#10

Jo men nedtrappning kör dom med även inom vården, har jag hört av de som går i programmet, låååångsam nedrappning just för att slippa poblemen vid avtändning.

Kram

Gronstedt
2009-11-12, 09:28
#11

#10: Nedtrappning eller "kall kalkon" beror nog både på vad det är för drog och på hur man själv fungerar. Jag hoppas du kan hitta en trvlig och duktig vårdkontakt som förstår och kan hjälpa. Varken för hård eller för snäll, om du förstår vad jag menar. En som kan hjälpa dig att trappa ned lagom fort, inte fortare eller saktare. Men någonstans blir det ändå det sista pillret och då kommer det att bli jobbigt, Nedtrappningen är ju bara till för att göra den dagen lite lättare.

Lycka till! Fortsätt gärna att berätta hur det går!

ajajaj
2009-11-12, 15:02
#12

hej alla kära förstående männsikor. vickevire har tvärr hört oxå att man inte får sub om man inte har heroin missbruk bakom sig o då måste det va dokumenterat. blev själv godkänd för sub behandling. jag tacka nej. alla känner olika. o speciellt om man själv får chansen att välja o bestämma. men så trilla jag ändå lite. har haft många ggr cold turkey o jag säger fy fan. jag valde att flytta från stan o klippa alla kontakter. det va det bästa jag gjort. känner du att du inte klarar dig utan så kämpa så du får rätt för dig.kanske kommer en dag du vill sluta med sub oxå. sub e bra när man tänder av på heroin  men sub avtändning e värre vill jag lova. när jag för nåt år sen va på avgiftning  fick jag sub för att tända av på heroin. samma dag som jag skulle skrivas ut så låg jag nästan medvetslös o bara spydde.  fast jag hade vart ren i en vecka. det va nog den händelsen som fick mig tacka nej när jag väl fick ja.  gjorde ett stort misstag som tog sub igen när jag vart duktig så länge. mår man dåligt o allt känns skit o man vill bara få lite ro. mitt ex e aktiv o terrar mig ganska mycket så jag föll. hade jag settt det sidan innan tror jag inte jag hade fallit. e ensam i en stad där jag inte känner nån. så jag tackar alla som har gjort den här sidan möjligt. jag mår bättre o bättre. tror att jag slipper spyandet i en vecka o tackar gud för det. tro på er själva o vad ni vill o låt ingen annan tuta i er nåt annat. MVH:AJAJAJ

ajajaj
2009-11-12, 15:12
#13

SUBOXONE KAN MAN INTE ANVÄNDA INTREVANÖST. (om det menas att skjuta) har inte skrivit nåt om det. har tatt mitt under tungan alltid. även som  nykter heroinist så hatar jag sprutor o inte använt det. e livrädd för det. men visst kan man få kickar av sub=suboxone o då får man ta oxå kolosalt mycket. men med sub i kroppen kan man nog känna att man klarar allt o orkar allt. och just man slipper ha ont o må piss om man vart länge aktiv på opiater. jag tror subboxone hjälper många men jag tror oxå att det stjälper många.

vickevire
2009-11-12, 19:14
#14

Nej Ajajaj, du måste inte absolut ha tagit heroin för att bli godkänd på programmet, åtminsone inte i staden där jag bor, och jag har hört att det är liknande på andra ställen också. Det kan räcka med ett riktigt kraftigt opiatberoende där man gått på ex. OxyContin samt ren morfin. Opiater är så mkt mer än "bara" heroin. Och dokumenterat… jaaadå. Jag har varit beroende i typ åtta år, all finns dokumenterat, hur jag tjatat på läkaren för att få starkare och större mängder medel, manipulerat recept osv. Så inom sjukvården finns det väl dokumenterat att jag är opiatmissbrukare.

Jo jag är säker på att det kommer en dag då jag vill sluta med subben, men, som jag skrivit idigare: genom nedtrappning, tack!

Ska kanske berätta att jag snortar mit sub…ifall det var nån som trodde jag sköt… nej usch det kommer jag aldrig att göra!

Kram

[Beavis]
2009-11-12, 19:33
#15

Som jag nämnt tidigare är jag oskuld på tyngre droger som heroin och Subutex Subuxone mm Det jag kan har jag läst mig till eller hört ifrån personer med erfarenhet. Subuxone är ett piller precis som subutes.  Jag kan ha fel men det är vad jag hört. 

Metadon som väll är det ursprungliga utbytesdrogen för Heroin som jag har sett på tv att man dricker?

Alla tre är iaf ursprungligen designade för att hjälpa  Opiatmissbrukare att sluta.

Det finns flera trådar om Sub här på sidan så jag har lite svårt att hålla koll på riktigt vem som sa vad?.  Det viktiga är att vi ska stödja varandra att sluta med vad  för olika beroenden vi har.

Redigerat. //Kerstin, medarbetare

vickevire
2009-11-12, 20:45
#16

Jag har hört talas om att Metadon även kan förekomma i tablettform. Jag kan inget vare sej om Metadon eller Subuxone.  

Redigerat. //Kerstin

ajajaj
2009-11-15, 13:30
#17

hej vickevire!!!! jah det stämmer att det finns i tablett form i danmark.    lycka till med dig. håller tummarna för dig!!!!! jag mår bra igen fått subbbben ur min kropp men det va kort tid som sagt så jag e superglad att jag klara det.

Redigerat p.g.a. olämpliga upplysningar.// Kerstin

kerstinjo
2009-11-15, 14:04
#18

#16 och #17.

Vi är många som kämpar med ett beroende och prioritet nummer ett är att det gäller att hitta ett sätt att leva i tillfrisknad och att få känna att man inte ständigt går runt i tankar som man kan bli helt besatt av.

Vi är inga experter, men vi har erfarenhet av eget beroende/missbruk och syftet med sidan är att vi ska hjälpa och stötta varandra i både med- och motgångar.

Forumet ger oss alla en möjliget att både lära och lära ut och att kunna prata om våra besvär och tankar.

Upplysningar om var man kan skaffa beroendeframkallande medel hör inte hemma på detta forum.

Mvh

Kerstin, Medarbetare.

 Kerstin 

 

ajajaj
2009-11-15, 15:27
#19

jag fattar inte. va fan skrev jag fel.  du kanske tolka det så

[Beavis]
2009-11-15, 23:04
#20

Jag missade vad Kerstin censurerade men jag förstår tanken att vi inte ska upplysa personer vart/hur man införskaffar droger eller hur man meckar en sil ex. Det kan kanske vara kontra produktivt.

kerstinjo
2009-11-15, 23:20
#21

#19 och #20.

Tack och lov så finns det personer som är lyckligt ovetande vad man kan göra med olika narkotiska preparat och var man kan införskaffa det.

Men tanke, när jag gick in och redigerade några inlägg, var att de fortfarande ska vara ovetande om detta.

Vill de ha den informationen så får de söka på andra sajter, det är ingen information de ska få på beroenden.ifokus.

 Kerstin 

 

ajajaj
2009-11-16, 16:49
#22

det enda jag gjorde va att instämma  vad någon annan sa. ja ber om ursäkt om det verka nåt annat. det va inte min mening

miklo
2009-11-19, 17:30
#23

Först och främst vill jag fråga "vickevire" vad som utlöste utbrottet till ditt första inlägg? Jag har läst och läst men hittar inget som kan tolkas att någon ser ner på missbrukare!? Sen att jämföra Antabus med Subutex var väl inte så genomtänkt!? 

Subutex är enl mig och många andra, ett stort misslyckande inom missbruksvården! Det sades när programmen började dra igång att man inte kunde "kicka" på Subutex! Ack så fel det var, haha….. Nu är det fler människor som använder Subutex illegalt till olika syften, än patienter som går i programmen! Då kom Suboxone som "man inte kan använda intravenöst", då man tillsatt Naloxon som är en antidot till opiater. Missbrukare ligger dock alltid ett steg före och är mkt uppfinningsrika, därmed vet de flesta att Suboxone går visst att "skjuta". Det enda som händer är att kick känslan uteblir eller fördröjs.

Buprenorfin (aktivt ämne i Subutex och Suboxone) är ett mkt bra alternativ för många opiatmissbrukare, men tyvärr har det gjort större skada än nytta hittills. Att köra en "cold turkey" på Heroin är en barnlek mot att göra detsamma med Buprenorfin! Vid en Heroin avtändning mår man extremt fysiskt dåligt i max ett par veckor, med influensaliknande symptom, diarre och illamående. Ska man avgifta sig fr Buprenorfin mår man piss både fysiskt och psykiskt, mer eller mindre i flera månader! Fyy faaan!

Ang. Metadon så finns det i tablett form även i Sverige. Det används dock mot smärta, och i metadon programmen för opiat missbrukare, används det i flytande form.

Till sist vill jag svara på Beavis fundering kring nedtrappning av olika preparat och varför missbrukarna inte gör detta om det är möjligt. Självklart går det att trappa ner beroendeframkallande preparat om man vill sluta, men vill undvika allt för svåra abstinensbesvär! Det märks hur lite du vet om problematiken (som du själv menar), då du frågar varför missbrukarna inte gör detta om det nu är möjligt. Varför tror du en missbrukare tar sig ett återfall när denne är ren? Svaret på frågan är både individuell och allmän. Missbrukare missbrukar av en anledning. Anledningen är individuell. Är man mitt uppe i ett aktivt missbruk, speciellt opiat missbruk, så slutar de flesta inte förrän de nått "rock bottom". Man vill fly från det man mår dåligt över genom att ta det preparat man föredrar. Man fortsätter använda så länge man upplever att de positiva effekterna överväger de negativa, vilket kan vara otroligt länge, och då har man förlorat jobb, familj, vänner m.m. Du vill ju absolut inte sluta ta ett preparat som du upplever att du mår bra av, för då kommer du ju må dåligt, och du började ju knarka för att slippa detta! Tillslut pallar man dock inte mer, varken fysiskt eller psykiskt, och först då är man redo att ge sig!

Droger som hasch, amfetamin, LSD m.fl, blir man i allmänhet inte speciellt abstinent av. Självklart får man viss abstinens som t ex retlighet efter hasch missbruk eller depression efter amfetamin missbruk. Det är dock inga livshotande tillstånd (oftast) och går relativt snabbt över. När det gäller opiater eller benz är det annorlunda! Då kan du få livshotande abstinensbesvär, och att sluta med en nedrappning är ju en klar fördel, och ibland livsnödvändigt! Vid alkoholmissbruk kan du också få livshotande komplikationer vid avgiftning, t ex delirium tremens eller epilepsi anfall, och inneliggande sjukhusvård krävs ofta efter långvarigt alk.missbruk.

Gronstedt
2009-11-19, 17:58
#24

Hej miklo!

Vickevire har redan bett om ursäkt för att h*n tog i lite för mycket - det är lätt hänt att man blir lite frän i tonen när man "pratar" om sådana här ämnen, som berör så mycket. Men jag vill tacka dig, miklo, för att du skriver så tydligt om hur sub-missbruk kan vara. Jag visste faktiskt inte att avtändningen är så dj*vlig.

Det där med att man måste nå "rock bottom" gäller för övrigt i alla missbruk och abstinensbesvären kan ta sig många uttryck, både i kroppen, i sinnet och i själen. Det är allt annat än lätt. Även om andra missbruk inte ger fysiska abstinensbesvär som man kan dö av - det bara känns så.

Kemiska beroenenden ger ju dubbel abstinens, dels från själva beroendet (belöningssystemet), som alla beroende drabbas av när man försöker sluta, och dels från den kemikalie man har brukat.

[Beavis]
2009-11-19, 19:39
#25

#21 Jag har aldrig hävdat att jag vet hur det är att vara beroende av några substanser överhuvudtaget mer än vad jag set/hört /Läst om de olika substanserna ifrån olika källor.

Jag tror inte att alla som knarkar har en trasig bakgrund dock som gör att man blir knarkare/Alkoholist etc men det är väll en annan diskussion däremot alla skit man gjort under inflytande av sin drog kanske håller en beroende då man inte vågar stå för skiten man gjort?

Gronstedt
2009-11-19, 19:41
#26

#25: Man behöver inte ha en trasig bakgrund för att droga, det räcker att man gillar den person som tog den första flygturen bättre än den person man var innan. Sedan jagar man den där känslan …

miklo
2009-11-19, 20:39
#27

Ok. Jag fattade bara inte var han/hon fick det ifrån, men det är inte så viktigt……. Jo, abstinensen efter sub är vedervärdig! Absolut den värsta och mest långdragna avtändningen av alla droger, iaf enl mig och alla andra jag känner som genomgått olika "abstinenser". INGEN annan drog är så jobbig att tända av från som sub! Det gäller själva avgiftningen alltså.

Det finns dock droger som är långt mycket skadligare för kropp och psyke, när det gäller permanenta skador av själva substansen. Alkohol är den drog som ger allvarligast fysiska och somatiska kroniska skador, efter missbruk! LSD, hasch och ecstacy är droger som kan ge allvarliga, kroniska psykiska skador, även om man inte använt det mycket!

Detta kanske låter konstigt och avlägset för många, men heroin och andra opiater är den substans som ger MINST kroniska skador, både psykiskt och fysiskt, efter långvarigt missbruk. Ändå är det ofta den gruppen av missbrukare som är trasigast. Detta beror på hur man lever när man är inne aktivt i t ex heroin missbruk. Så skadorna och sjukdomarna orsakas inte av själva substansen utan av det destruktiva liv man lever som heroinist. Sen är ju heroin mkt giftigt och svårdoserat, och är därmed en väldigt farlig substans, och kan ge väldigt allvarliga akuta tillstånd vid överdos. Heroin är den drog som orsakar flest överdoser med dödlig utgång!

Tillslut vill jag säga att Gronstedt har ju givetvis helt rätt. Många tror att alla knarkare har haft det taskigt som barn el dyl. Visst har den gruppen större risk att utveckla ett beroende, men det är som sagt ingen regel. Många av oss har haft en bra uppväxt, men har varit dumma nog att testa skiten om och om igen, även fast vi vet hur dåligt det går tillslut!

vickevire
2009-11-20, 03:10
#28

Till miklo: sorry att jag svarar lite sent men jag såg inte ditt inlägg förns nu :) Vill ju gärna förklara mig :) Jo, orsaken till att jag var frän i mitt första inlägg var att någon skrev något om "pundare"… minns inte riktigt vad han/hon skrev och jag kan inte hitta inlägget nu….

Sen det där med att jämföra Subutex med Antabus var ju inte genomtänkt, som du skrev, det erkänner jag. men jag tänkte som så, att Antabus är väl en slags "ersättning" för alkohol, eller? Precis som Sub är det för opiater?

Och till sist: Jag tar inte sub för att bli "hög", utan därför att må bra. Dessutom visade det sig att sub var suverän mot min värk! Det är mycket därför jag undrar om man kan komma med i programmet, jag har ju hört alas om personer som faktisk får sub som värkmedicin, Buprenorfin är ju faktiskt mot svår värk! Annars kanske man tom. kan få Metadon? Det enda jag vet är att OM jag nu ska kunna sluta med opiater )om det överhuvudtaget är möjligt med tanke på min värk) så MÅSTER det ske genom nedtrappning! Tänk er att tända av på sub… man kommer ju att få värk tack vare avändningen… och så till råga på allt min VANLIGA värk….som givetvis kommer att förvärras… nej det kommer inte att funka!

En fråga till: Beror de på mängden sub man tar, hur svår avtändningen blir? Jag menar, en del tar ju ca 2 sub/dag. Jag tar bara max en halv/dag.

kerstinjo
2009-11-20, 10:17
#29

#28 Lite förtydligande bara.

Antabus är inte någon ersättning gentemot alkohol. Du får ingen välbefinnandekänsla av Antabus, utan medicinen gör att du inte kan dricka. Du blir väldigt dålig att dricka samtidigt som du har Antabus i kroppen.

Du skriver, att du tar Subutex för att må bra (förutom din värk). Skillnaden mellan att bli hög/berusad, eller "må bra" på en drog är hårfin. Som jag ser det så har du hamnat i ett beroende.

Självklart behöver du hjälp för att komma ur det här.Det enklaste är att i första hand söka hjälp hos din läkare och få hjälp med en uttrappning. Lägg korten på bordet och berätta precis som det är. Även om det känns svårt så vinner du på det. Kanske behöver du medicinsk hjälp/sjukhusvård för att komma ur ditt beroende.

Det är en fruktansvärt tuff tid, jag vet, men det går.

Det finns mängder av morfinbaserade läkemedel som du kan få legalt utskrivna. Läkemedel som vid normal dosering kan få din värk att kännas lättare att uthärda.

Lycka till!

 Kerstin 

 

vickevire
2009-11-20, 17:23
#30

Kerstinjo, tack för ditt inlägg! Jag hade nämligen den missuppfattningen om Antabus som du trodde *skäms*…. Jag minns att min pappa, som var alkoholist och gick på Antabus blev VÄLDIGT dålig en gång när han drack på det…. så det visste jag, men jag trodde också att Antabus var ett slags substitut och att man fick ett välbefinnande av det. Jaja där ser man, men nu vet jag åminstone det :)

Javisst är jag beroende, det har jag aldrig nekat till! Men det har jag varit länge. Först av Citodon och andra opiater, som jag nu alltså bytt ut mot Sub…..

Ja, det enda raka är givetvis att söka hjälp, och det ska jag göra! Men som sagt, jag kan absolut inte bara bryta pang-bom, utan måste få hjälp med långsam nertrappning.

Kram

miklo
2009-11-20, 21:04
#31

Ja du verkar ju klart medveten om ditt problem iaf, och det är ju så du måste börja! Då jag inte vet vilken typ av smärta du har och varför du äter dessa mediciner, så är det lite svårt att ge dig råd om vilken väg du borde satsa på att gå.

Jag tog ju inte Sub pg a smärta utan pg a att det är ångestdämpande, och det är ju heeelt fel. Jag tog också "så att jag mådde bra", alltså inga större doser. Men det är klart att ju mindre dos du använder desto snabbare kommer det gå att trappa ner.

Sub används ibland, i vissa mkt svåra fall, som smärtbehandling. Likaså flytande Metadon. Att sikta mot Metadon (som jag får en liten känsla av att du gör? Rätta mig om jag har fel!), tycker jag absolut du ska undvika. Detta pg a att jag blivit lite rädd för denna substituts behandling då jag sett hur flera kompisar blivit när de börjat i Metadon programmen. Visst är det individuellt även där och det har räddat livet på väldigt många, men jag tycker att de som går på Metadon programmen "tappar gnistan" på ngt konstigt vis? De får dimmig blick och pratar sluddrigt, och ofta blir de väldigt avtrubbade känlomässigt! Så MIN åsikt är att Metadon programmet fungerade bäst innan de släppte restriktionerna på max antalet patienter, samt att de lättade lite på kriterierna.

Buprenorfin är ju från början en stark smärtlindrande medicin, och heter Temgesic när den används mot smärta (i första hand). De finns i 0,2mg och 0,4mg tabletter och det är ju ganska kraftig skillnad fr Sub som har 2 och 8mg!

Som sagt kan jag inte råda dig till ngt då jag inte vet vilken typ av smärta du har, men att klara sig utan mediciner är det jag skulle råda ALLA till att åtminstone försöka! Det värsta är ju avgiftningen och den rädsla man bygger upp kring den, men efter du klarat den (vilket är fullt möjligt) så kanske du känner att du inte behöver så stark smärtmedicin?

Med den dosen du går på så tror jag du klarar det själv om du lindrar abstinensen med de mediciner du ska äta och får fr läkare (eller?), dvs Citodon eller Tradolan. Försök sluta med Sub nu när du inte är uppe i så hög dos, så kommer det bli lättare och gå snabbare. Dosen du säger att du tar är ju iofs väldigt hög när det gäller smärtbehandling! Men det är lite annorlunda när den används som substituts behandling mot opiatmissbruk.

Tänk dig en framtid utan mkt mediciner och vilken frihet det ger! Du verkar väldigt rädd och säger att du inte klarar dig utan sub! Jag har sagt detsamma och många av mina vänner likaså, men du klarar det med mycket vilja och motivation! Tyvärr verkar du inte redo ännu men skriv här på forumet så ska jag kämpa för att göra dig motiverad! Det finns sååå många fördelar med att klara sig utan dyra beroendeframkallande mediciner, och sååå mkt nackdelar med att vara inne i ett aktivt missbruk/beroende!

kerstinjo
2009-11-20, 21:13
#32

#30 Du ska absolut inte avbryta "pang-bom". För det håller inte i längden. Du kan stå ut med en snabb nedtrappning och tycka att det känns OK, men det är inget som är hållbart i längden. Nertrappning går i vågor, ibland känns det bra, ibland är det ett helvete.

Inga upplyftande ord kanske, men var rädd om dig och ta första steget att be om hjälp.

All nedtrappning/uttrappning ska ske långsamt och då gäller det att stoppa sig själv och inte skynda på. Låt det ta den tid det tar. Vad spelar det för roll om det tar tre veckor av ditt liv eller ett år?

Huvudsaken är att resultatet blir bra.

 Kerstin 

 

Upp till toppen