Etikettberoende
Läst 2664 ggr
Ivy.Helix
2012-10-22, 19:00

Tradolan beroende?

Hej alla.
Tänkte att jag skulle berätta lite om det som hände mig idag.Fast jag får väl backa bandet lite innan jag kommer dit.2007 fick jag diagnosen Hypermobilitet Syndrom efter att haft ont främst i knäna sedan jag var barn.

Alla läkare sa alltid att det var en inbildning att jag hade ont eller att det bara var växt värk.Ingen ville ta mig på allvar.2007 tog äntligen en läkare mig på allvar och då fick jag min diagnos. Jag var lättad. Fick till och med medicin för att jag skulle slippa smärttopparna.

Tradolan 50 mg 1x4 tabletter max per dag. sedan dess har jag inte ökat min dos överhuvudtaget.Men nu har min nuvarande läkare bestämt sig för att även om min maxdos är 1x4 tabletter per dag så ska den sänkas till 1x2 tabletter per dag.

Kan ju säga att jag tar nog nästan varje dag minst 2 tabletter eftersom värken är så pass intensiv och konstant att inget annat hjälper.Jag har testat sjukgymnastik, varmvatten bassängs träning, akupunktur, har varit hos kotknackaren.Har även varit hos ett smärtteam. Men dom höll på att knäcka mig genom att säga att allsmärta som jag hade bara var i mitt huvud och den var inte riktig.

Jag vet inte vad jag inte har testat. Men den nuvarande läkare verkarinte vilja hjälpa mig för 5 öre. Har haft en vettig läkare innan. Han testade olika mediciner som jag fick ta, olika metoder för att hålla smärtan borta.Vissa metoder fungerade för några dagar andra gjorde värken värre. Men han försökte i alla fall. Men han flyttade så tyvärr så har jag inte hittat någon läkare som verkar vilja hjälpa mig med smärtan.

Vissa perioder mår jag bättre (sommaren) och då har jag till och med haft uppehåll med mina värktabletter i en vecka.Ibland kan det gå några dagar utan att jag behöver någon tablett överhuvudtaget.Ändå blir jag klassad som beroende.Så nu ska jag gå omkring och ha ont istället för att få hjälp.

Kan ju säga att jag har försökt att få denna läkaren jag har nu att skriva remisser till olika specialister som inte går att skriva en egen remiss till, så att jag kan gå vidare och se omdet finns någon annan metod för att få värken att minska. Men hon har inte skrivit en enda av dessa remisser.

Tyvärr får jag väl säga, så har jag inte så mycket ork till att slåss för mig själv då jag blir så arg och deprimerad när läkare inte lyssnar på mig utan går på det dom själva tror påoch i detta fallet vill hon väl tro att jag är beroende.

Min fråga till er är är jag verkligen beroende? Eller ljuger jag för mig själv i tron att jag inte är det?

/En mycket frustrerande person….

sweLind92
2012-10-29, 22:41
#1

¨Hej jag har också hållit på med tradolan fast ujag tog det för att jag mådde dåligt nu på slutet tog jag varje dag mellan 30 -40 st för att må bra men nu för tre veckor sen är det slut med det och de känns ass bra kommer inte börja med det igen min i ditt fall låter det bra jobbigt jag är ingen läkare men på samma gång så kan man ju inte äta medeciner hela livet kan jag tycka de är ju inte direct nyttigt byt läkare överhuvud taget kanske att du till och mer byter sjukhus i annan ort de låter otroligt jobbigt lycka till iallfall

Upp till toppen