Etikettberoende
Läst 3626 ggr
Paulines
2009-03-16, 20:35

tvångskänslor

Jag har förlorat mycket på att jag känner en tvångskänsla att röra ena foten, flör att jag rört den andra för mycket. Kan tom göra det när det handla rom fara. Om jag bränner ena pekfingret på ett ljus, måste jag bränna det andra, exakt lika hårt. Om jag råkar bränna det mer, måste jag bränna det första pekfingret igen, det ska vara jämt. Föräldrarna säger att det går över med åldern. Men jag har förstört massor av skor pga. dethär. Jag måste nämligen släpa ena foten i marken ibland, för att det känns som om jag har släpat den andra mycket mer. Detta ger hål i mina skor.. Händer också när jag sitter på moppen, om jag lägger ner ena foten i hög fart (jätte läskigt) så måste jag skrapa den andra i marken också.

Hur får man bort detta beroende, eller dessa tvångskänslor?

Kia
Kia 
2009-03-16, 23:24
#1

Hm, funderar om det är så mycket ett beroende. Tror mer att det är som du skriver tvångskänslor .. Jag goolade lite… Länk

Annars googla på tvångstankar/känslor. Det kom fram massor om detta. Jag vet inget om detta men kanske kan du läsa runt lite vart man kan få hjälp. Bra att du pratar om det för på så sätt är du ju väldigt medveten…

Paulines
2009-03-16, 23:48
#2

#1 Jo, det är nog sant. Tvångskänslor. Jag är fullt medveten om detta! men om jag inte utför handligen (så att det blir jämt) så är det som att man verkligen vill nysa hela tiden, har dendär känslan, men nyser inte! jätte jobbigt.

tack! ska kolla runt lite

[Beavis]
2009-03-17, 13:37
#3

Det är bra att du är medveten och söker hjälp redan som ung för det där kan utvecklas och bli mycket värre. Du kan säkert få stöd här men tvångstankar och beteenden kanske bäst behandlas av psykolog(kurator med iriktning mot OCD som jag har för mig att det förkortas? kolla kias länk

sandra1977
2009-03-18, 13:25
#4

låter lite som touretts syndrom…

Paulines
2009-03-18, 13:39
#5

#3 Jo, att jag vet det nu är jag glad för. Men det känns inte så passa allvarligt för mig att jag går så långt med det. Mer allvarligt är mitt sk."syneseende" för det stör mig mer i vardagen (finns en annan tråd om det). Vet inte om jag ska gå så långt att jag kontaktar en psykolog, är nog för "Frisk" för det,  jag menar om det inte stör mig så pass mycket att jag behöver gå till en psykolog så kanske han/hon blir lite sura för att de inte tog in en patient med allvarligare fel.

#4 aah :s, de lät jätte läskigt. Jag tror inte att jag har någon sjukdom sådär, hoppas inte det iallafall. Det går väldigt mycket i perioder hur mycket tvångskänslor jag har.

sandra1977
2009-03-18, 13:44
#6

förlåt om jag skrämde dig,det va inte meningen..det va bara en tanke som slog mig…

Paulines
2009-03-18, 13:54
#7

#5 Jag blir inte skrämd, de e lugnt:). Berätta gärna mer om det:).

(Redigerade texten då jag blandade ihop det med ett annat ämne)

sandra1977
2009-03-18, 14:01
#8

oki..Glad

Kia
Kia 
2009-03-18, 23:57
#9

#5 Jag tycker att vill du gå till ngn så ska du inte tänka att du kanske är för frisk. Det är ngt som bekymmrar dig ju och då tycker jag inte att du ska tänka att andra behöver det bättre än dig. Du är viktig  glöm inte det.. Tänk på dig själv!

/Kia

[Beavis]
2009-03-19, 00:46
#10

om jag läser ditt inlägg så ser jag en person med tvånstankar, ovsett om du gör det varje dag eller någon gång ibland. så är risken att det kommer bli mer och mer… varningslamporna blinkar.

Att prata med en proffesionell person kan vara bra,

ta hand om dig

Skrivfeber
2009-03-21, 22:13
#11

Kom på mig själv häromdagen. När jag går förbi ICA, så måste jag gå in ohc köpa något, även om jag inte vill ha. Men finns det pengar måste jag bara köpa något.

Detta blev jag medveten om att jag gjorde för ett par veckor sedan. Så nu går jag inte in i butiker itan sällskap. Jag har talat om detta för mina arbetskamrater som jag jobbat med i två veckor, och de är med på noterna. Jag har inte handlat något oplanerat på en hel vecka. Och jag börjar känna att mitt tvång inte är lika stort längre. Nästa vecka ska jag börja gå i affärer och itne ha pengar med mig, sen kommer vi gå runt med pengar och lista.

Även om inte tvånget var stort, så är det så skönt att till och med vilt främmande som jag inte känt så länge ställer upp.

Börja tvinga dig själv och se till att du berättar för andra. För någon som kan hjälpa dig bryta beteendet.

Ta et litet steg i taget. Känner du att du inte vill göra det utan hjälp, sök då proffetionell hjälp. Där får du mer tips och ideer på hur man kan göra. Du kanske får övningar att göra. Men ta små steg, och låt det ta lite tid. Ge bara inte upp, du kommer klara det.

Paulines
2009-03-22, 16:28
#12

#9, #10 Ok, kanske borde kolla med någon då . Tack för stöd <3.

#11 Åh! det var intressant. Har aldrig tänkt på att det kan vara en tvångskänsla att behöva handla något.
Men folk tycker ofta att jag är konstig. "Pauline, varför släpar du foten i marken?" nu är mina kompisar vana vid att jag svarar "tvångskänslor" och dom vet vad det innebär halvt men kommenterar det inte. Andra kan tycka att jag är konstig sin sagt, dem förstår inte.

ok, hur ska jag göra det? om jag gör det jag känner för (som att släpa foten som sagt) är det som att inte andas, svårare att hålla in destu längre man låter bli :S

Pauliine
2013-05-07, 01:10
#13

Sökte på tvångskänslor på google och hittade mitt gamla inlägg högst upp.

Det har nu 4 år senare satt sig samma sak i fingrarna och i nacken jag har även fått ett störande blink tics. börjar störa mig rejält i vardagslivet.

Dags att söka hjälp antar jag.

Medarbetare på träning -Instagram: PaulineSvorono

thenameless
2013-05-07, 13:06
#14

Hej igen Ja tyvärr verkar det som det. synd att du inte tog vårt råd för fyra år sedan. Men det är aldrig försent.Det finns speciell behandling för personer med tvångstankar. lite grann som med fobier tror jag. och jag ror inte att du hade bemötts eller kommer att bemötas av en terapeut. Med inställningen "dina problem är för små".

Prata med din husläkare som kan remittera dig till en kbt terapeut… Du ska se att det kommer gå bra. Lycka till

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence....

vallhund
2013-05-07, 13:59
#15

Det låter mer som tvångssyndrom/OCD än beroende. Ticks kan vara Tourettes syndrom.

Läs mer o se om du känner igen dig.

http://angestsjukdomar.ifokus.se/?4d7123fcb9cb462141044f19-1-02-tvangssyndromocd

http://psykologi.ifokus.se/?4d7124fbb9cb462141047ffa-1-15-stresstvangstankar

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tourettes_syndrom

Som #14 skriver, sök hjälp!

mvh

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Pauliine
2013-05-08, 09:08
#16

#14 jag sökte hjälp men togs inte på allvar och de enda jag togs på "allvar" av var människor som ville ha sjuka summor pengar.. Gick inte för lilla 16 åriga mig. Men ska vända mig till UM tror jag, min barnmorska där brukar vilka mitt bästa. #15 yes det är ngn slags OCD har jag kommit fram till, känner igen de "magiska tvångskänslorna" från när jag var yngre..

Medarbetare på träning -Instagram: PaulineSvorono

thenameless
2013-05-08, 22:00
#17

Tråkigt att de inte tar dig på allvar, Det finns alltid opportunister där det finns behov. de är as och borde få nackskott! men prata med din barnmorska på UM hon kan säkert hjälpa dig vidare till en terapeut? Ge inte upp! Prata med henne du litar på.

 UM borde ha hjälpt dig när du var 16 det var deras jobb. Inte skicka dig till Dyra Psykologer som jag antar att det handlade om?

Jag tror att en KBT Terapeut skulle kunna hjälpa dig mycket när det gäller tvångstankarna. Jag kan tänka mig att det stör ditt vardagsliv riktig ordentligt?. Men du är fortfarande ung så hoppet finns Kämpa på..

All that is left are memories, and the pieces of a shattered existence....

Upp till toppen